Uncategorized

Smederevka preminula u Bahreinu od komplikacija izazvanih svinjskim gripom

Državljanka Srbije, koja je preminula u Bahreinu od, kako se navodi komplikacija izazvanih virusom, svinjskog gripa X1 N1 je Jelena T. (26) iz Smedereva.

Ona je, kako pišu Novosti, u Bahreinu radila kao frizerka, a bitku za život izgubila je posle tri nedelje lečenja u univerzitetskoj bolnici „King Hamad“ .

Još kada je Jelena primljena u bahreinsku bolnicu i dok se lečila, naši ljudi koji žive i rade u ovoj maloj ostrvskoj državi u Persijskom zalivu, organizovali su preko društvenih mreža za prikupljanje pomoći mladoj Smederevki.

Prema informacijama koje oni imaju, devojka je bila u kritičnom stanju od kada je zbrinuta i danima je bila u komi, piše list.

Kako je u utorak saopštio Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, Ministarstvo pruža pomoć porodici u rešavanju administrativnih procedura i transporta tela u Srbiju. Dačić je istakao da je Ambasada Republike Srbije u Kuvajtu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Bahrein, bila u stalnom kontaktu sa devojčinom porodicom tokom njenog lečenja u bolnici u Bahreinu.

Izvor Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.