Uncategorized

U Svilajncu otvoren most na reci Resavi

DSC_1208__640x427__680420007Otvoren je za saobraćaj most na Resavi, koji je od izuzetnog značaja za građane Opštine Svilajnac.

Predsednik Opštine Predrag Milanović je rekao da je ovo najveći most na teritoriji opštine, za čiju izgradnju je sredstva obezbedila Evropska unija preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

-Vrednost mosta je preko 40 miliona dinara, i ovim smo, ne samo završili jedan projekat, već otvorili mogućnost za realizaciju narednog, još važnijeg, a to je regulacija reke Resave, koja je nanela ogromnu štetu u poplavama pre dve godine – naglasio je Milanović. – Očekujemo da ove godine i projekat regulacije bude gotov i da narednu zimu sačekamo sa rekonstruisanom svom infrastrukturom i potpuno bezbedni.

Na teritoriji Opštine Svilajnac urađeno je i radi se deset projekata finansiranih od strane Evropske unije i po tome su među vodećim opštinama u Srbiji.

onhFRwKPrema rečima Marka Blagojevića, više desetina sličnih projekata radi se u celoj Srbiji kako bi se ojačala lokalna infrastruktura.

-Svilajnac je, prema zvaničnim statistikama, najviše stradao u poplavama nakon Obrenovca, i samim tim je imao drugi najteži zadatak da sanira sve posledice – rekao je Blagojević. – Opštinsko rukovodstvo se odlično pokazalo u pripremi i pisanju projekata za dobijanje sredstava i očekujemo da do kraja godine bude još sličnih realizovanih projekata, jer se jako dobra saradnja između opštine Svilajnac i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima nastavlja.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.