Velika PlanaObrazovanje

OŠ ”Karađorđe”: TITULA „NAJBOLjI NASTAVNIK BIVŠE JUGOSLAVIJE“ („BEST TEACHER EX YU“) U RUKAMA NASTAVNICE ENGLESKOG JEZIKA VESNE ŽAKE

U Trebinju se od 20-23. oktobra 2022. godine održala 5. regionalna konferencija ,,Svijet obrazovanja briše granice“ u organizaciji Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije, ANN EX YU, smeštene u kompleksu Grada Sunca.

Konferencija je okupila oko 200 profesionalaca, inovativnih i posvećenih lidera u oblasti obrazovanja iz država sa prostora bivše Jugoslavije a koji su spremni da zajedničkim snagama afirmišu i motivišu najbolje nastavnike da menjaju sliku obrazovanja u ovom delu sveta. Bila je to prilika za učesnike iz svih regiona da zajedno uče i razmene svoje ideje.

Skoplje, Beograd, Budva, Sarajevo i sada Trebinje su bili domaćini konferencija Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije. Na skupu su proglašene nove generacije najboljih nastavnika, direktora i ambasadora asocijacije.

Jedan od 24 nastavnika koji se našao u ovoj grupi ,,Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije “ je i nastavnica engleskog jezika Vesna Žake, iz Osnovne škole ,,Karađorđe“, u Velikoj Plani. Nastavnica je ovom prilikom po prvi put učestvovala i na Sajmu obrazovanja u okviru konferencije, promovisala je našu školu, radove Zadruge škole, Eko-škole, neke od nagrađenih proizvoda u okviru Erazmuz+ i Etvining projekata. Mnogo ideja, kreativnosti, zajedništva, ljubavi, radosti i inspiracije se razmenilo a nastavnicima učesnicima pružilo poruku da zaista prave razliku i da znače. U okviru ove izuzetne, po mnogo čemu jedinstvene i posebne konferencije učesnici su imali priliku da obiđu trebinjske škole, muzej, narodnu biblioteku, ambijentalnu učioniciu, da učestvuju u panel diskusijama, debatama, Sajmu obrazovanja i podele šta se to u njihovim školama stvara i proizvodi, u kakvim projektima nastavnici i vaspitači učestvuju sa decom, na koji način sarađuju i ostvaruju nacionalne ali i internacionalne razmene i iskustva.

Čestitamo nastavnici na dobijenom priznanju i želimo da nastavi da motivše, inspiriše i deli svoje znanje kako bismo pomogli učenicima da što spremniji krenu dalje posle završetka osnovne škole. Motivaciona poruka naše škole za Sajam obrazovanja je bila ,,Mi podučavamo budućnost sveta!“ tako da ćemo samo podsetiti da mi učimo ono što nas čeka u budućnosti. Budimo promena koju želimo da vidimo u svetu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.