Društvo

Formirana Sekcija Udruženja novinara Srbije za Šumadiju: DEJAN CRNOMARKOVIĆ – PREDSEDNIK

IMG_1179Uprava Udruženja novinara Srbije na sednici 30. juna 2015. godine u Beogradu, na predlog Dragana Todorovića, donela je odluku i dala saglasnost za formiranje Sekcije novinara štampanih medija Šumadije.

Na sastanku, održanom potom na Rudniku, razgovaralo se, pored ostalog, i o kadrovskom rešenju za mesto predsednika Sekcije. Tako je na ponovljenom skupu u Aranđelovcu odlučeno da se ta dužnost poveri  Dejanu Crnomarkoviću, novinaru, kolumnisti i direktoru Nezavisnih varoških novina „Palanačkih“ i Portala „Palanačka hronika“.

Nezavisne varoške novine „Palanačke“, čiji se prvi broj pojavio 8. decembra 2006. godine, član su Poslovnog udruženja „Lokal pres“ i dobitnik više značajnih priznanja.

Crnomarković je dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije sa radnim iskustvom u pisanim i elektronskim medijima, bio je dopisnik više beogradskih redakcija i autor tri pesničke knjige.
IMG_1181Dobitnik je „Ratkovićeve“ književne nagrade osamdesetih godina prošlog veka u Crnoj Gori. Objavljivao je i kratku prozu.

Ovih dana, u Atini, privodi se kraju prevod njegove poezije na grčki jezik i objavljivanje knjige za tamošnjeg izdavača.

 

Dragoljub Janojlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.