Velika PlanaDruštvoSmederevska Palanka

Investitori iz Koreje posetili Smederevsku Palanku

Investitori korejske kompanije „Kyungshin“,  jedne od kompanija u grupi „Kyungshin cables“, posetili su Smederevsku Palanku, radi razgovora o saradnji i izgradnji Fabrike za proizvodnju elektronskih komponenti za automobilsku industriju. Investitori imaju nameru da ulože više od 30 miliona evra i uposle hiljadu radnika.

Sastanku, koji je održan je u Maloj sali SO Smederevska Palanka, prisustvovali su predstavnici Kompanije „Kyungshin“, Razvojne agencije Srbije, korejske Agencije za promociju u trgovini investicija, kao i predsednici Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen i Opštine Velika Plana Igor Matković.

Nakon sastanka učesnici su obišli industrijsku zonu Guberaš.

Prema rečima Nikole Vučena, industrijska zona Guberaš je uređena sa ciljem da se tu otvori fabrika koja bi uposlila ljude iz dve susedne opštine.

-Velika je čast što smo danas domaćini jedne velike korejske kompanije koja je zainteresovana da investira upravo u Smederevsku Palanku – naglasio je Vučen. – Spremni smo da primimo investitore koji žele da zaposle hiljadu radnika.

Posredstvom Razvojne agencije Srbije, predstavnici kompanije iz Koreje obišli su više lokacija u Srbiji, a drugi put su u Smederevskoj Palanci.

– Ovaj region, Smederevska Palanka – Velika Plana, je fantastična logistička pozicija. Moram da istaknem da od kada je Nikola Vučen sa svojim timom na čelu opštine krenulo je da se radi. Ovde je bilo mnogo problema, a to je razlog zbog čega ovde nije bilo investicija. Mi očekujemo da će sada, kada postoji industrijska zona i kada je obezbeđena sva potrebna infrastruktura, biti i investicija. Ne samo ova, već i neke kapitalne investicije – rekao je predstavnik RAS-a Predrag Deretić.

Zamenica generalnog direktora kompanije „Kyungshin“, Won Ji Hye, zahvalila je predsedniku Opštine, Nikoli Vučenu,  na srdačnoj dobrodošlici, izuzetno organizovanoj poseti i istakla da su njeni utisci o Smederevskoj Palanci veoma pozitivni i da se nada budućoj saradnji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.