Društvo

Opštinska uprava u Smederevskoj Palanci raspisala tender za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju Palanačke gimnazije

Opštinska uprava u Smederevskoj Palanci raspisala je tender za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju Palanačke gimnazije. Vrednost projekta je procenjena na 16.666.666,66 dinara.
Objekat u kome sada radi Palanačka gimnazija izgrađen je 1920 godine i ima status spomenika kulture za koji je nadležan Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture u Smederevu.

Školska zgrada zauzima površinu zemljišta od 818 m2. Ukupna bruto površina uknjiženog dela je 2.455,60 m2, a ukupna bruto površina objekta na terenu je 3.000,92 m2. Srednji dvorišni deo objekta je dograđen i nije legalizovan. Ovaj deo objekta je u lošem stanju, kako se navodi u dokumentaciji koja prati javnu nabavku, ne uklapa se u postojeći objekat i predviđeno je njegovo uklanjanje.

Na osnovu Idejnog rešenja i navedenih radova treba izraditi projektno tehničku dokumentaciju, u svemu prema važećim propisima i tehničkim standardima i uskladiti je sa zahtevima Ministarstva za javna ulaganja, koji su dati u okviru smernica za izradu projektne dokumentacije za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju objekata javne namene, koje čine sastavni deo ovog projektnog zadatka, stoji u pratećoj dokumentaciji.

Javni poziv je otvoren do 25. septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.