Društvo

Prvi smrtni slučaj od korona virusa u Srbiji: PREMINUO PACIJENT IZ KIKINDE

U Srbiji je zabeležen prvi smrtni slučaj od korona virusa, a reč je o pacijentu iz Kikinde, saopštila je premijerka Ana Brnabić na konferenciji za medije u Vladi Srbije.

-Moram da saopštim da smo nažalost izgubili prvi ljudski život u borbi protiv korona virusa. Pre nekoliko sati u KC Vojvodine u Novom Sadu preminuo je muškarac star 59 godina iz Kikinde – rekla je Brnabić.

Preminuli je dobio korona virus od čoveka čiji je sin bio u Milanu i koji se i sam bori sada za život. Premijerka je u svoje i u ime predsednika Aleksandra Vučića izjavila porodici saučešće.

Predsednica Vlade je rekla da je osam zaraženih korona virusom u Srbiji trenutno u teškom stanju i lekari se bore za njihov život.

Registrovano je još 17 osoba koje su zaražene korona virusom, tako da je ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID – 19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema rečima ministra zdravlja, Zlatibora Lončara, zbog neodgovornosti građana prešlo se u „drugu fazu“ borbe sa korona virusom, zbog čega je isprnjena Bolnica „Dragiša Mišović“ u Beogradu i u nju su smešteni pacijenti pozitivni na virus.

-Kada se ona popuni, idemo u sledeću fazu, a to je Zemunska bolnica, koja će uskoro biti ispražnjena. Slično se dešava u Novom Sadu sa Klinikom za plućne bolesti. U Nišu je ORL klinika već premeštena u novu zgradu i to će biti sledeće mesto gde će biti primljeni pacijenti sa korona virusom. Prema tome, neodgovornost može preskupo da nas košta, razmislite o tome – rekao je Lončar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.