Друштво

Влада Србије донела одлуку о забрани кретања од 20 сати до 5 сати ујутру: ЗАБРАЊЕН ИЗЛАЗАК СТАРИЈИМА ОД 65 ГОДИНА

Председник Србије Александар Вучић саопштио је вечерас после седнице Владе, да се од 18. марта у 20 сати до 5 сати ујутро уводи забрана кретања свим грађанима, сем представницима надлежних органа који су на задатку и онима који имају радну обавезу у трећој смени.

Ова одлука донета је на седници Владе Републике Србије, којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић на позив премијерке Ане Брнабић.

-Од сутра од 10 сати у свим урбаним срединама забрањен је излазак старијима од 65 година, а у сеоским срединама старијим од 70 година. Ако буде потребе, биће смањена та граница и у сеоским срединама на 65 година. Морају да остану у својим кућама, молим вас да то разумете – истакао је Вучић.

Он је додао да ће Војска Србије преузети све затворене граничне прелазе, болнице и мигрантске центре, а да ће полиција проверавати људе из иностранству који су дошли у Србију, а које је, како је нагласио, молио да не долазе.

Свако ко се нађе на улици за време полицијског часа може бити притворен и накнадно кажњен од органа власти за кршење ове одлуке.

Вучић је објаснио да су се на ове драстичне мере одлучили зато што нису успели да обезбеде пуну дисциплину која је неопходна како би се спречило ширење вируса корона.

Он је такође додао да ће пензионерима помоћи тако што ће волонтери долазити до свих домова, а тамо где то није могуће отвориће се посебне продавнице за њих које ће радити недељом од 4 до 7 ујутру, када нема, како је истакао, велике гужве.

Што се тиче градског и међуградског превоза, Вучић је рекао да је њихов циљ да га уопште нема.

-То ће бити мера за два до три дана. Наш је циљ да људи буду у кућама. За раднике у производњи морамо да обезбедимо аутобусе – најавио је вечерас Вучић.

Председник Србије је поручио да се против непријатеља морамо борити у пиџамама, алудирајући на потпуну изолацију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.