Društvo

Vlada Srbije donela odluku o zabrani kretanja od 20 sati do 5 sati ujutru: ZABRANjEN IZLAZAK STARIJIMA OD 65 GODINA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras posle sednice Vlade, da se od 18. marta u 20 sati do 5 sati ujutro uvodi zabrana kretanja svim građanima, sem predstavnicima nadležnih organa koji su na zadatku i onima koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni.

Ova odluka doneta je na sednici Vlade Republike Srbije, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na poziv premijerke Ane Brnabić.

-Od sutra od 10 sati u svim urbanim sredinama zabranjen je izlazak starijima od 65 godina, a u seoskim sredinama starijim od 70 godina. Ako bude potrebe, biće smanjena ta granica i u seoskim sredinama na 65 godina. Moraju da ostanu u svojim kućama, molim vas da to razumete – istakao je Vučić.

On je dodao da će Vojska Srbije preuzeti sve zatvorene granične prelaze, bolnice i migrantske centre, a da će policija proveravati ljude iz inostranstvu koji su došli u Srbiju, a koje je, kako je naglasio, molio da ne dolaze.

Svako ko se nađe na ulici za vreme policijskog časa može biti pritvoren i naknadno kažnjen od organa vlasti za kršenje ove odluke.

Vučić je objasnio da su se na ove drastične mere odlučili zato što nisu uspeli da obezbede punu disciplinu koja je neophodna kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

On je takođe dodao da će penzionerima pomoći tako što će volonteri dolaziti do svih domova, a tamo gde to nije moguće otvoriće se posebne prodavnice za njih koje će raditi nedeljom od 4 do 7 ujutru, kada nema, kako je istakao, velike gužve.

Što se tiče gradskog i međugradskog prevoza, Vučić je rekao da je njihov cilj da ga uopšte nema.

-To će biti mera za dva do tri dana. Naš je cilj da ljudi budu u kućama. Za radnike u proizvodnji moramo da obezbedimo autobuse – najavio je večeras Vučić.

Predsednik Srbije je poručio da se protiv neprijatelja moramo boriti u pidžamama, aludirajući na potpunu izolaciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.