Друштво

Сусрет фудбалера ветерана Водица и Ждребана: ПОДРШКА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА БРАТИМЉЕЊЕ

-Фудбалере предводио учитељ Милан Тодоровић, а делегацију Општине Смедеревска Паланка помоћник председника Милица Деспотовић

 

Сусрети фудбалера ветерана Водица (Шумадија) и Ждребана (Република Српска) прерасли су у  традицију са изгледима  да дуго трају. Водичани на челу са учитељом Миланом Тодоровићем били су на Преображење у узвратној посети својим пријатељима у Ждребану. Дочекани су на стари, традиционалан начин – погачом и сољу, а онда су се домаћини својски потрудили да им боравак учине незаборавним. Госте из Шумадије повели су на кафу и освежење у своје домове, а по жељи и у оближње градове: Модричу и Градачац.

Овога пута у Ждребан је допутовала и делегација Општине Смедеревска Паланка, коју је предводила помоћник председника Милица Деспотовић. Била је ово лепа прилика да се „на нивоу“ разговара и о раније покренутим иницијатива, посебно оној која се тиче братимљења  Модриче и Смедеревске Паланке. У томе је нарочито био упоран водички учитељ Милан Тодоровић, који је део радног века провео у околини Градачца.

Утакмица ветерана два поменута села  почела је разменом поклона на фудбалском терену Ждребана. У име Општине Смедеревска Паланка поклоне домаћинима овог спортског сусрета уручила  је Милица Деспотовић. И овом  приликом, као и годинама раније, речено је да резултат утакмице није важан колико је битно да се негују братске везе српског народа са обе стране Дрине. То су домаћини у више  наврата поновили и током дочека фудбалера ветерана Водица и током заједничке вечере.

Представници Општине Модрича изразили су жељу да што пре дође до братимљења два  града, а да се након тога сарадња прошири и на друге области. Фудбалери су покренули ову причу, а оцењено је да је тренутак кад се може учинити и нешто више од  спортског такмичења, које траје безмало целу деценију.

Био је ово још један братски сусрет који ће се памтити.

Драгољуб Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.