Сајам чоколаде, кафе и топлих напитака од 17. до 19. марта на крагујевачком Сајму

Сајам чоколаде, кафе и топлих напитака одржаће се од 17. до 19. марта, на крагујевачком Сајму. На сајму ће се представити произвођачи и дистрибутери из области кондиторске индустрије из земље и иностранства, произвођачи и дистрибутери кафе, увозници, произвођачи и дистрибутери опреме за посластичарство, пратеће опреме за кафиће, барове и ХоРеЦа сектора, представници посластичарске индустрије, пратећи производи као што су чајна пецива, млеко, creamersi, вода, сируп, шећер, какао и други додаци за кафу и чај.

Сајам чоколаде, кафе и топлих напитака укључиће све организације, институције и удружења која се баве угоститељством, истраживањем, обуком, консалтинг услугама и сертификацијом топлих напитака и пратећих производа.

Такмичење кулинарских мајстора у радовима од чоколаде, марципана, шећера и фестивалских торти пружиће професионалцима и посетиоцима несвакидашњи доживљај. У оквиру сајма биће одржан професионалан програм за посластичаре „Choclate professional”, едукативне радионице за припрему кафе „Coffee professional” и представљање производа наших спонзора у модерном Бизнис медија центру.

Престижне гастрономске асоцијације попут ХоРеЦа асоцијације Крагујевац , Bulgarian carving association, Асоцијације молекуларне гастрономије Србије, Асоцијације карвинг мастера Србије, Асоцијације Сомелијеа Шумадије, Удружења љубитеља кафе „Кафопије” одржаће професионалне едукације и презентације, представљање мобилних апликација везаних за кафу и чоколаду, правиће скулптуре од путера, шећера и чоколаде, чоколадне коктеле, чоколадне посластице и многе друге занимљивости. Последњег дана сајма одржаће се занимљиви кулинарски изазов: Такмичење медија на којем ће представници медија имати прилику да покажу своје кулинарске способности у припреми десерта.

На централном делу сајма, биће организовано такмичење у скулптурама од чоколаде, шећера, марципана и фестивалских торти а најбољи кулинарски стручњаци Србије и Европе оцењиваће ове радове.

Асоцијација сомелијеа Шумадије одржаће стручну радионицу о упаривању чоколаде и вина. Разни кулинарски експерти пружиће Вам сва знања о чоколади, кафи и чајевима. Признати међународни судија и кулинарски експерт Данијела Пантић Влаховић и Chef de partie Хотела „Crowne plaza” Петар Жујевић припремиће кулинарски шоу, док ће београдски елитни кувари показати које су то најукусније чоколадне посластице које су данас популарне у свету.

Специјалан гост и предавач о кафи биће признати међународни стручњак Иван Абрамо из Италије. Специјалан гост и предавач о чоколади биће највећи светски стручњак за чоколаду Martin Chiffers из Велике Британије. У сарадњи са Дипломатском асоцијацијом Србије (ДАС), фестивалу ће се придружити кувари страних амбасада који ће спремити специјалне слатке посластице.

Најпознатији српски хотели, ресторани и посластичари укрстиће своја знања на овом престижном и јединственом такмичењу које ће се одржати у Хали Шумадија сајма на две професионалне кухиње. Такмичење посластичара ће оцењивати светска звезда посластичарства Martin Chiffers (УК), председник Британског пастрy тима, (www.martinchiffers.com), потпредседник Светске асоцијације мастер шефова Garu Filbeu (УК) као и остали елитни експерти посластичарства! Умешност, знање, креативност и жеља за победом су параметри који ће одлучити који ће хотел понети титулу „Најбољи хотелски десерт”, као и који ће ресторан понети титулу „Најбољи ресторански десерт”.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *