Smederevska Palanka

Sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju Opštine Smederevska Palanka

Sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju Opštine Smederevska Palanka, održana je u ponedeljak 9. januara 2017. godine u Maloj sali SO.

Na sednici Štaba za vanredne situacije prisutni su bili:

Toplica Pintorović, predsednik Opštine, komandant štaba

Miloš Sakić, načelnik štaba, inspektor za civilnu zaštitu

Snežana Žarković, član štaba, sekretar Crvenog krsta

Dušan Vuković, član štaba, v.d. direktora Vodovoda

Živadin Marković, član štaba, direktor «Elektromorave»

Ivica Rašić, član štaba, komandir VSJ

Igor Vujović, član štaba, «Vodoprivreda» a.d

Andreja Lukić, član štaba, načelnik Policijske stanice

Dr Ivana Starović Đurđević, član štaba, v.d direktora Doma Zdravlja

Dr Nikola Ristić, član štaba, v.d. direktora OB «Stefan Visoki»

Dragan Milić, član štaba, načelnik Opštinske uprave

Dr Snežana Zlatković, član štaba, epidemiolog Doma zdravlja

Članovi Štaba za vanredne situacije, kojim je predsedavao predsednik Opštine Toplica Pintorović, razmatrali su rad zimske službe koja u uslovima veoma niskih temperatura funkcioniše kako treba. Putevi na teritoriji naše opštine su prohodni, nabavka neophodnih agregata je izvršena i soli ima dovoljno. Ekipe preduzeća «Niskogradnja» koje održavaju lokalne putne pravce na teritoriji Opštine Smederevska Palanka puteve tretiraju rizlom zbog veoma niskih temperatura.

Članovi štaba za Vanredne situacije na sednici su razmatrali i načine na koje se može pomoći porodici Popović iz Azanje, čija je kuća pretrpela veliku materijalnu štetu nakon požara koji je zahvatio ovaj objekat 07. januara 2017. godine. Odluka Štaba je da se svakodnevno obavlja koordinacija sa svim službama i institucijama na teritoriji naše opštine koje su zadužene za pružanje pomoći u ovakvim situacijama a to su: Policija, Centar za socijalni rad, Crveni krst Smederevske Palanke i obrazovne ustanove.

Pod tačkom «Tekuća pitanja», članovi štaba su razmatrali problem dugovanja za električnu energiju u 6 mesnih kancelarija gde se nalaze matična područja. Doneta je odluka da u najhitnijem roku održi sastanak između ovlašćenog predstavnika lokalne samouprave i predstavnika «Elektrodistibucije».

U okviru «Tekućih pitanja» doneta je odluka da se, zbog ekstremno niskih temperatura, formira prihvatni centar za beskućnike u prostorijama MZ «Donji Grad» i MZ «Kolonija».

Zaključak je da su se sednici Štaba za vanredne situacije odazvale i aktivno učestvovale sve nadležne službe i institucije i da je situacija na teritoriji Opštine Smederevska Palanka stabilna.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.