Politika

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i ministar Vanja Udovičić na sednici Podunavskog upravnog okruga u Smederevskoj Palanci

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetili su Smederevsku Palanku i prisustvovali sednici Podunavskog upravnog okruga.

U obraćanju novinarima Zorana Mihajlović je rekla da bez ulaganja u infrastrukturu nema razvoja i napretka nijedne opštine u Srbiji i poručila da će Vlada nastaviti da ulaže i u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu.

-U puteve u Podunavskom okrugu ove godine biće uloženo milijardu dinara – istakla je potpredsednica Vlade. – Ove godine biti uloženo oko 200 miliona dinara u redovno održavanje puteva u Podunavskom okrugu, a kroz projekte Puteva Srbije biće izdvojeno još 850 miliona dinara. Posetom Smederevskoj Palanci želeli smo da pokažemo šta je sve urađeno uz podršku Vlade Srbije i rad lokalne samouprave, ali i da ne zaboravimo šta se sve ranije dešavalo u ovoj opštini, uključujući restrikcije vode i struje.

Ministar Udovičić istakao je da je upoznat sa potrebama i izazovima sa kojima se suočavaju u Smederevskoj Palanci i Podunavskom okrugu, a izneti su konkretni predlozi kako da se dodatno unaprede uslovi za bavljenje sportom svih generacija i na svim nivoima, prevashodno kroz razvoj sportske infrastrukture.

Razgovaralo se i o završetku izgradnje Sportske hale u Industrijuskoj ulici u Smederevskoj Palanci.

-Radi se o projektu koji je sinonim za neuspeh, ali već tri meseca vodim intenzivne razgovore sa predsednikom Opštine Smederevska Palanka, Nikolom Vučenom, kako bismo rešili sve probleme – rekao je Udovičić. – Očekujem da ćemo do kraja godine imati gotov projekat, kako bi sledeće godine napokon mogli da vidimo kako se završava jedan Skadar, koji je počeo da se gradi još 1986. godine. Neka bude sinonim pobede Smederevske Palanke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.