Smederevo

Palančanin Vuk Paunić pobednik na regionalnom literarnom konkursu „Tragovima velikana“

– Treće mesto osvojila je, takođe Palančanka, Anja Živković

 

Ova godina protekla je u obeležavanju značajnih književnih godišnjica: 400 godina od smrti Vilijama Šekspira, 140 godina od rođenja Borisava Stankovića, 100 godina od smrti Petra Kočića i 210 godina od rođenja i 160 godina od smrti Jovana Sterije Popovića.

Tim povodom Narodna biblioteka Smederevo i Podružnica Društva za srpski jezik i književnost Srbije za Podunavski okrug organizovali su literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola Podunavskog okruga „Tragovima velikana“ za najbolju pripovetku ili dramski tekst.

U kategoriji učenika od petog do osmog razreda, prva i treća nagrada pripale su našim mladim Palančanima.

Prvo mesto osvojio je Vuk Paunić, učenik šestog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ za pripovetku „Stamen“ (mentor Nada Vulićević, prof. srpskog jezika).  Treće mesto osvojila je Anja Živković, učenica šestog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ za pripovetku „Veliko srce“ (mentor Nada Vulićević).  U kategoriji učenika srednjih škola pohvaljena je Aleksandra Radojković, učenica druge godine Srednje škole „Žikica Damnjanović“ (mentor Biljana Stevanović, prof. srpskog jezika).

Učenici su nagrađeni knjigama i tehničkim uređajima, a svečana dodela nagrada održana je 28. decembra u Narodnoj biblioteci u Smederevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.