Смедеревска Паланка

166 ГОДИНА ШКОЛЕ У АЗАЊИ

Школа у Азањи, која сада носи назив ОШ „Радомир Лазић“, обележава ове године 166 година свог постојања. Као и претходних година, и за ову годину је припремљен разноврстан програм обележавања који ће трајати пута четири дана, од 18. до 21. априла 2017. године. Ове године две кључне теме које ће прожимати готово све активности јесу Ћирилица и Отаџбина.

Све почиње првим радним даном након Васкрса у уторак, 18. априла, када је предвиђен СПОРТСКИ ДАН. Тада ће бити организовани такмичење у Тематском оријентирингу за све ученике наше школе. Такмичење се реализује у сарадњи са Оријентиринг савезом Србије. У периоду док се збрајају резултати биће одигране и две фудбалске утакмице са одговарајућим екипама ОШ „Вук Караџић“ из Смедеревске Паланке.

Среда- 19. април, пијачни дан у Азањи, је прилика и да се мештани Азање упознају са рукотворинама својих најмлађих јер ће у центру села бити организована продајна изложба ученичких радова. Након тога, у 11 сати у Дому културе заказано је дружење ученика са једним од наших најпознатијих песника за децу, Мошом Одаловићем. У вечерњим сатима, у 19 сати у Дому културе, заказан је Концерт етно и духовне музике, поклон школе и њених бивших и садашњих ученика за све ученике и мештане Азање. Тај дан смо назвали ДАН ЗА УМЕТНОСТ.

За четвртак је предвиђено организација две активности. Најпре ће у 12 сати, у Дому културе, бити одиграна реприза наше представе „ТАМО ДАЛЕКО на Крфу и Виду“, а за вечерње сате, у 18 сати, је предвиђена пројекција филма „Енклава“ за ученике наше школе.

ЦЕНТРАЛНИ ДАН, који је уједно и завршни, обележавања је петак 21, април. Управо тог датуме је школа у Азањи и основана 1851. године. У Дому културе у 11 сати биће приређена приредба за ученике, а у вечерњим часовима, у 18 сати, предвиђена је Свечана академија која носи назив „Ћирилица и Отаџбина“.

Разноврстан програм је гаранција за успех. Позивамо вас да и ви будете део нашег света у поменута четири дана.

 

Дамир С. Живковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.