Smederevska Palanka

Humanitarna akcija „Čep za hendikep“ i u Smederevskoj Palanci

12778814_10205058520013706_8001288682433324240_oHumanitarna akcija pod nazivom „Čep za hendikep“ koju je pokrenulo Udruženje paraplegičara „Banat“ traje već nekoliko godina i u njoj aktivno učestuvuju mnoge beogradske opštine i gradovi širom Vojvodine.

Cilj akcije je da se skupljaju plastični čepovi od: sokova, vode, jogurta i sličnih proizvoda koji imaju čep od tvrde plastike. Novcem od reciklaže tih čepova kupuju se kolica i ostala pomagala za osobe sa invaliditetom.

Neophodno je da se što više građana uključi i podrži akciju tako što će svoje čepove skupljati i odneti svaki put u obližnju osnovnu, srednju školu, bolnicu ili predškolsku ustanovu, u kojima se nalaze kutije za odlaganje čepova.

Predstavnica Udruženja Maja Nikolić je proširila ovu humanitarnu akciju i u Smederevskoj Palanci.

Osnovne škole „Heroj Ivan Muker“, „Vuk Stefanović Karadžić“, „Heroj Radmila Šišković“; srednje škole „MEŠ Goša“, „Palanačka gimnazija“, „Žikica Damnjanović“, Niža muzička škola „Božidar Trudić“ i Opšta bolnica „Stefan Visoki“, na čelu sa svojim rukovodstvima su srdačno podržali akciju i potpisali formalan ugovor kojim su se obavezali na saradnju sa Udruženjem paraplegičara „Banat“.

Posebnu zahvalnost Udruženje je  uputilo Osnovnoj školi „Olga Milošević“ koja je još pre nekoliko meseci počela sa skupljanjem čepova, kao i većem broju radnika preduzeća „Goša montaža“.

Na ovakav način je do sada donirano preko trideset kolica i ostalih pomagala deci i odraslima širom Republike Srbije.

Jedna od tih osoba je i devojčica iz Smederevske Palanke za koju je dokumentaciju slala sugrađanka Mirjana Pavlović.

Budimo ljudi i pomozimo onima kojima je pomoć potrebna!!!“, apeluju iz Udruženja.

 

M.N.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.