Smederevska Palanka

Nastavljaju se sjajni projekti u OŠ „Olga Milošević“: „OLGINA BAŠTA“ KUPILA INTERAKTIVNU TABLU

Osim tehničkih inovacija u nastavi veoma je važno nastavne i vannastavne aktivnosti osvežiti novim idejama.

U tu svrhu u OŠ „Olga Milošević“, u Smederevskoj Palanci, odlučili su da započnu saradnju sa firmom „Superior“ čiji je cilj da se kod učenika razvije pozitivan stav prema radu, da se  promoviše preduzetništvo, da se podstaknu učenici da razvijaju i neguju ekološku svest kao i da se formira dobra podloga za dualno obrazovanje koje ih u srednjim školama očekuje.
U realizaciji ovog projekta učestvovala je nastavnica biologije Marina Miladinović i 45 učenika od petog do osmog razreda.

Nosioci aktivnosti su bili Nebojša Đinović, direktor firme “Superior”, Marina Miladinović, nastavnik biologije i Darko Dimitrijević, direktor škole.
Nakon odabira učenika i dobijanja saglasnosti roditelja za učešće u ovom projektu, formirana je i zasađena bio-bašta u prostorijama škole, a uz pomoć tima zaposlenih u „Superior“-u. Nastavnica i učenici su održavali baštu dok rasad nije porastao a zatim je organizovana prodaja.

Ostvaren prihod od prodaje proizvoda iskorišćen je za kupovinu četvrte interaktivne table.

U okviru ove saradnje planirana je i poseta učenika poljima ove firme, kao i Sajmu poljoprivrede.
-Zahvaljujemo se Nebojši Đinoviću, iz firme „Superior“, što je izašao u susret našim idejama, nastavnici i deci koja su u ovaj projekat uložila svoje vreme, rad i trud i nadamo se da ćemo sarađivati i ubuduće na obostrano zadovoljstvo – ističu u OŠ „Olga Milošević“, jednoj od najboljih škola u Podunavskom okrugu.

 

D.C.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.