Smederevska Palanka

Republička prosvetna inspekcija otkrila protivzakonit rad direktorke SŠ „Žikica Damnjanović“ u Smederevskoj Palanci Sonje Perović Matić: PREDLOG O SMENI POSLAT U MINISTARSTVO

Školski odbor Srednje škole „Žikica Damnjanović“, u Smederevskoj Palanci, još pre dva meseca doneo je odluku o smeni direktorke ove obrazovne ustanove Sonje Perović Matić i od tada se čeka potvrda te odluke od strane resornog ministra.

U medijima je tada objavljen spisak njenih štetnih odluka i propusta u radu, od kojih je najneverovatnija odluka o poklanjanju četiri nova školska računara Opštinskoj upravi.

Najnovija vest o ovom slučaju je da smenu direktorke predlaže i Republička prosvetna inspektorka, Vesna Dasukidis, i to zbog prijema u radni odnos penzionisanog lica i netačnog i neblagovremenog sazivanja Školskog odbora.

Kako saznajemo, republička prosvetna inspektorka predložila je ministru smenu direktorke Sonje Perović Matić, ali i Školskog odbora.

 

 

One thought on “Republička prosvetna inspekcija otkrila protivzakonit rad direktorke SŠ „Žikica Damnjanović“ u Smederevskoj Palanci Sonje Perović Matić: PREDLOG O SMENI POSLAT U MINISTARSTVO

  • Nije nezakonit rad direktorke, već (ne)rad sekretara škole Milijane Opačić koju štiti lokalna samouprava i ispektor Vesna Dasukidis.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.