Smederevska Palanka

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke održana u Smederevskoj Palanci: POČETAK IZBORNE KAMPANjE

IMG_4362-Dr Bojan Pajtić: Ne kandidujem se za predsednika pokrajinske, nego za predsednika republičke Vlade

 

– Ne verujem da vlast Srpske napredne stranke, makar na nivou mesne zajednice, može doneti bilo šta dobro, bilo kom građaninu Srbije. Zato ću tražiti od vas da Demokratska stranka izađe iz svih koalicija sa SNS-om – rekao je u svom izveštaju Glavnom odboru, na sednici koja je održana u Smederevskoj Palanci,  dr Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke.

Pajtić je naglasio da je predsedništvo Demokratske stranke jednoglasno donelo odluku o raspuštanju Opštinskog odbora ove stranke u Velikoj Plani, koji je, praveći koaliciju sa Naprednjacima, delovao suprotno interesima DS.

IMG_4409U delu sednice otvorenom za javnost, Pajtić je rekao da od danas počinje izborna kampanja Demokratske stranke.

– Pozdravljam razmišljanje Aleksandra Vučića da podnese ostavku i raspiše vanredne parlamentarne izbore. Svi podaci o ekonomskoj i socijalnoj politici govore u prilog tome da je Vlada Srbije apsolutno nesposobna da vodi državu, i ta se nesposobnost obija o glavu građanima Srbije – rekao je predsesdnik Demokratske stranke, i naglasio da DS neće praviti „Frankenštajn koalicije“, sa onim strankama koje podržavaju SNS, i čiji program nije u skladu sa nastojanjem Demokratske stranke oko uspostavljanja pune demokratizacije društva. – Nećemo dozvoliti da propadne ni jedan jedini glas onih građana Srbije koji su očajni, koji su beznadni i koji žele da vide leđa ovom režimu. Ovakva politička pošast odavno nije viđena. Danas ulazimo u kampanju, zbog toga što IMG_4654mi nemamo mogućnosti da putem medija iznesemo svoje stavove, i da građanima Srbije objasnimo šta se dešava. S obzirom na to da ćemo gledati dvadesetčetvoročasovni rialiti-šou Aleksandra Vučića, kada budu raspisani izbori,  mi moramo u neposrednoj komunikaciji, od vrata do vrata, u neposrednom razgovoru da objasnimo građanima da Demokratska stranka ima i potencijala i hrabrosti i snage da smeni ovaj režim.

Predsednik Demokratske stranke podsetio je da samo četvrtina građana Srbije podržava Vučićevu vladu, i  da tri četvrtine ljudi, među kojima je najviše onih koji ne smeju da se javno izjasne da bi glasali za DS, ne podržava aktuelenu Vladu Srbije i politiku Srpske napredne stranke.

Pajtić je naglasio da ekonomska kriza u Srbiji pogađa siromašne i srednji sloj, koji treba da plate ceh nesposobnosti Vučićeve Vlade:

– Država u kojoj su bankari zadovoljni, a srednji sloj i sirotinja skiči nije srećna država i ne može biti država za koju se Demokratska stranka zalaže. Država za koju se DS zalaže je država socijalne odgovornosti – izjavio je dr Bojan Pajtić.

IMG_4383Na početku sednice Glavnog odbora, predsednik Demokratske stranke zahvalio je Radoslavu Milojičiću Keni na dobroj organizaciji i gostoprimstvu, a domaćin se potom obratio članovima Predsedništva i GO.

– Dobro došli u bastion Demokratije. Očekuje nas naporan rad, očekuje nas formiranje izbornog štaba, očekuje nas pobeda na izborima – naglasio je Milojičić.

Na ovoj sednici Glavnog odbora usvojeni su Pravilnik o postpupku utvrđivanja liste kandidata za poslanike i odbornike, izveštaj o radu Izvršnog odbora, a formiran je i Izborni štab.

Za šefa izbornog štaba izabran je Radoslav Milojičić Kena, dok će šef svih kampanja biti predsednik Demokratske stranke, dr Bojan Pajtić.

IMG_4559 IMG_4597 IMG_4664 IMG_4627

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.