Smederevska Palanka

Svađa među palanačkim Naprednjacima kulminirala smenom opštinske vlasti: PINTOROVIĆ UMESTO MILIĆA, VUČEN NA MESTU VUKOVIĆA

m-Svi odbornici, osim jednog uzdržanog, glasali su za smenu vlasti, a potom deo opozicije pomogao vladajućoj većini, koja je ostala bez osam odbornika, da izabere novo rukovodstvo

 

Šesta sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka potvrdila je glasine da su palanački Naprednjaci podeljeni na dve žestoko sukobljene grupacije. Na samom početku ove sednice SO, kroz dopunu dnevnog reda, predloženu od strane vladajuće većine, sprovedena je smena opštinskog rukovodstva i izabrano novo. Umesto Petra Milića novi predsednik Opštine je Toplica Pintorović čija će zamenica biti Milica Despotović, a na čelu Skupštine opštine će, umesto Vladana Vukovića, biti Nikola Vučen, čiji će zamenik biti Dragan Minić.

1111Izabrano je i novo Opštinsko veće sa jedanaest članova.

Svi prisutni odbornici, osim jednog uzdržanog, glasali su za smenu vlasti, a potom je deo opozicije pomogao vladajućoj većini, koja je, u međuvremenu, ostala bez osam odbornika, da izabere novo rukovodstvo.

U daljem toku sednice odbornici su usvojili budžet za 2017. godinu, predlog Kadrovskog plana zaposlenih u Opštinskoj upravi za 2017. kao i predlog Programa uređivanja građevinskog zemljišta, izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture u Opštini Smederevska Palanka sa Finansijskim planom za 2017. godinu.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.