Смедеревска Паланка

Свађа међу паланачким Напредњацима кулминирала сменом општинске власти: ПИНТОРОВИЋ УМЕСТО МИЛИЋА, ВУЧЕН НА МЕСТУ ВУКОВИЋА

m-Сви одборници, осим једног уздржаног, гласали су за смену власти, а потом део опозиције помогао владајућој већини, која је остала без осам одборника, да изабере ново руководство

 

Шеста седница Скупштине општине Смедеревска Паланка потврдила је гласине да су паланачки Напредњаци подељени на две жестоко сукобљене групације. На самом почетку ове седнице СО, кроз допуну дневног реда, предложену од стране владајуће већине, спроведена је смена општинског руководства и изабрано ново. Уместо Петра Милића нови председник Општине је Топлица Пинторовић чија ће заменица бити Милица Деспотовић, а на челу Скупштине општине ће, уместо Владана Вуковића, бити Никола Вучен, чији ће заменик бити Драган Минић.

1111Изабрано је и ново Општинско веће са једанаест чланова.

Сви присутни одборници, осим једног уздржаног, гласали су за смену власти, а потом је део опозиције помогао владајућој већини, која је, у међувремену, остала без осам одборника, да изабере ново руководство.

У даљем току седнице одборници су усвојили буџет за 2017. годину, предлог Кадровског плана запослених у Општинској управи за 2017. као и предлог Програма уређивања грађевинског земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре у Општини Смедеревска Паланка са Финансијским планом за 2017. годину.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.