Društvo

Dr Boško Vojnović postao član Evropske akademije nauka: VINUO SE U NAUČNU ORBITU

IMG_2367-Raspoređen je u Odeljenje nauka, a sledi i svečani čin – dodela Povelje i Lente

 

Palančanin, dr Boško Vojnović, novi je član Evropske akademije nauka, inovacija i održivog razvoja. To je, u stvari, asocijacija akademija na nivou starog kontinenta koja ima za cilj razmenu znanja, inovacija i dostignuća u različitim naukama. Vojnović je raspoređen u Odeljenje nauka pomenute Akademije u svojstvu redovnog  člana. Pored tog, postoji još i Odeljenje inovacija, odnosno održivog razvoja ali se on, po postignutim rezultatima, najbolje uklopio u onaj deo Akademije koji se bavi naučnim dostignućima

-Poverenici ove Akademije su procenili, pre skoro godinu dana, da ispunjavam uslove za redovnog člana s obzirom da postoje još i pridruženi i počasni – objašnjava Vojnović svoj put do visokog zvanja.- Od mene je u međuvremenu tražen vlastiti CV iz koga je lako sagledati sve dosadašnje naučne rezultate, objavljene radove i sve drugo što se podvodi pod doprinos nauci. Traženi  su i podaci o citiranosti mojih radova po časopisima međunarodnog ranga i značaja koji su dostupni u celom svetu.

13315231_242957456074972_792742677674827273_nUpravni odbor Akademije, na predlog Komisije za prijem novih članova, zaključio je da Vojnović ispunjava sve uslove za redovnog člana. Procedura je kompletno završena, pa slede svečani delovi promocije: dodela Povelje i Lente. S obzirom da je Akademija iz Srbije, uz ovog, dobila još dva člana, planirano je  da budu promovisani istog dana, najverovatnije u Beogradu.

-Prijem u Evropsku akademiju nauka doživeo sam kao nekakav vrhunac moje naučne karijere – podvlači Vojnović.- Prija mi to, naravno, ali bez euforije s obzirom da sam stalno, u kontinuitetu, napredovao u naučnim, odnosno nastavnim zvanjima. Višestruko sam ispunio i uslove za zvanje redovnog univerzitetskog profesora, što će se i formalno potvrditi u dolazećem periodu.

D. Janojlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.