Smederevska Palanka

Olimpijski karneval u Smederevskoj Palanci

143a21f7-a1d6-4074-b519-243b8ad73af0-Lokalna samouprava se odmah rado odazvala ideji da Olimpijski karneval bude održan i u našem gradu, pre svega u cilju razvijanja svesti o zdravom životu i sportu. Možda će jednoga dana baš neko od prisutnih mališana, koji će učestvovati u ovoj manifestaciji, postati naš budući olimpijac – rekao je Nikola Vučen, zamenik predsednika Skupštine opštine

 

U ponedeljak, 13. juna, Olimpijski karneval, koji organizuju Vojvođanska banka i Olimpijski komitet Srbije, počeće tačno u podne, na trgu i u pešačkoj zoni u Smederevskoj Palanci. U prisustvu člana olimpijskog tima Srbije, i predstavnika Olimpijskog komiteta, biće upriličen bogat zabavni i sportski program.

Tim povodom, danas je u kancelariji zamenika predsednika Skupštine opštine, Nikole Vučena, održana konferencija za štampu, na kojoj je prezentovan sadržaj ove manifestacije.

e0a95b22-8cf4-4872-940e-f204f279ff9d– Pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Srbije i njegovog generalnog sponzora, Vojvođanske banke, a uz pomoć naše lokalne samouprave, imaćemo čast i zadovoljstvo da budemo domaćini jedne lepe manifestacije. Lokalna samouprava se odmah rado odazvala ideji da Olimpijski karneval bude održan i u našem gradu, pre svega u cilju razvijanja svesti o zdravom životu i sportu. Možda će jednoga dana baš neko od prisutnih mališana, koji će učestvovati u ovoj manifestaciji, postati naš budući olimpijac – rekao je Nikola Vučen, zamenik predsednika SO Smederevska Palanka.

O sadržaju Olimpijskog karnevala govorila je Jelena Miloradović, direktor filijale Vojvođanske banke:

– Zahvaljujem lokalnoj samoupravi na celokupnoj organizaciji, u ovako kratkom vremenskom periodu. Vojvođanska banka već četvrti put za redom je zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije, a manifestacija Olimpijski karneval je jedna u nizu aktivnosti koje se realizuje uz našu podršku. U susret Olimpijskim igrama, koje se održavaju od 5. do 21. avgusta, u Rio de Žaneiru, Vojvođanka banka i Olimpijski komitet Srbije, uz podršku devet gradova, organizuju Olimpijski karneval, kome će prisustvovati članovi Olimpijskog komiteta, olimpijci, kao i predstavnici brazilske IMG_9657kulture. Građani će biti u prilici da vide plesove sambe, i uživaju u ritmu brazilskog plesa – naglasila je gospođa Miloradović, i istakla da će osim zabavnog, program na gradskom trgu i pešačkoj zoni imati i takmičarski karakter. Naime, biće organizovano takmičenje osnovaca, od prvog do četvrtog razreda, koji će, zajedno sa vršnjacima iz drugih gradova, pokušati da za svoju školu osvoje nagradu u vrednosti od 100.000 dinara, koju dodeljuje Vojvođanska banka, za opremanje škole sportskim rekvizitima.

– Olimpijski karneval je do sada organizovan u sedam gradova, a nakon Smederevske Palanke, koju će posetiti u ponedeljak, ova manifestacija će biti organizovana i u Paraćinu – izjavila je Jelena Miloradović, pozivajući građane da dođu na trg u ponedeljak u 12 časova.

Građane je, u ime lokalne samouprave, pozvao i Nikola Vučen:

– Ispratimo naše olimpijce, koji će se boriti za našu Srbiju u Rio de Žaneiru.

Pored člana Olimpijskog tima Srbije, u programu otvaranja ove manifestacije u Smederevskoj Palanci, učestvovaće i predsednik Opštine, Petar Milić, kao i Jelena Miloradović – koja je istakla da je Smederevska Palanka ušla u program koji se održava u devet gradova zahvaljujući dobrom poslovanju Vojvođanske banke u ovoj sredini i činjenici da se sportski duh i zdravi stilovi života posebno mogu podržati upravo u gradu koji je iznedrio mnoštvo vrhunskih sportista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.