Друштво

Интерактивна табла и електронски дневник у ОШ „Олга Милошевић“

Првог дана нове школске године, ђацима и наставницима Основне школе „Олга Милошевић“ свечано је уручена интерактивна табла, савремено електронско учило, које ће знатно унапредити просветно-педагошки рад и олакшати примену пројекта Електронски дневник, који се у овој школи примењује од 1. септембра.

Интерактивну таблу, дар Компадије ДИС, у присуству председника Општине и представника ДИС-а, ђацима је предао на коришћење директор школе, Дарко Димитријевић.

– Компанија ДИС, као највећи српски трговински ланац, и као озбиљна друштвено одговорна компанија, поклонила је школи ову интерактивну таблу, одазвавши се на нашу молбу. Ради се о вредном поклону, савременом образовном средству, које ће вама, децо, бити на корист када будете похађали наставу у овој учионици. Ово је прилика да позовемо и друге друштвено одговорне компаније да нам помогну, како бисмо овакво наставно средство имали у свим учионицама – рекао је Димитријевић, и подсетио да је Општина Смедеревска Паланка такође значајно помогла у опремању ове школе, посебно донацијом новог школског намештаја.

– Општина је учествовала у донацији намештаја, а помаже и у реализацији других пројеката у овој школи. Наравно, то радимо и када је реч о осталим школама – изјавио је новинарима председник Општине, Топлица Пинторовић.

Председник Општине је истакао да је веома важно то што је ОШ „Олга Милошевић“ једина образовна установа на територији Смедеревске Паланке у којој се спроводи  пројекат  Eлектронски дневник, чији је циљ дигитална трансформација образовања. Пинторовић је захвалио директору ОШ „Олга Милошевић“, Дарку Димитријевићу, и менаџменту Компаније ДИС, и истакао да ће локална самоуправа и у будуће подржавати овакве пројекте.

Свечаности у „Олги“ присуствовао је и директор Компаније ДИС, Иван Шулејић, који је у краткој изјави за медији нагласио да је ДИС, као социјално одговорна компанија радо изашао у сусрет захтеву Школе и Општине да опреми једну учионицу – и да ће ова компанија наставити да сарађује са паланачком општином.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.