Društvo

Interaktivna tabla i elektronski dnevnik u OŠ „Olga Milošević“

Prvog dana nove školske godine, đacima i nastavnicima Osnovne škole „Olga Milošević“ svečano je uručena interaktivna tabla, savremeno elektronsko učilo, koje će znatno unaprediti prosvetno-pedagoški rad i olakšati primenu projekta Elektronski dnevnik, koji se u ovoj školi primenjuje od 1. septembra.

Interaktivnu tablu, dar Kompadije DIS, u prisustvu predsednika Opštine i predstavnika DIS-a, đacima je predao na korišćenje direktor škole, Darko Dimitrijević.

– Kompanija DIS, kao najveći srpski trgovinski lanac, i kao ozbiljna društveno odgovorna kompanija, poklonila je školi ovu interaktivnu tablu, odazvavši se na našu molbu. Radi se o vrednom poklonu, savremenom obrazovnom sredstvu, koje će vama, deco, biti na korist kada budete pohađali nastavu u ovoj učionici. Ovo je prilika da pozovemo i druge društveno odgovorne kompanije da nam pomognu, kako bismo ovakvo nastavno sredstvo imali u svim učionicama – rekao je Dimitrijević, i podsetio da je Opština Smederevska Palanka takođe značajno pomogla u opremanju ove škole, posebno donacijom novog školskog nameštaja.

– Opština je učestvovala u donaciji nameštaja, a pomaže i u realizaciji drugih projekata u ovoj školi. Naravno, to radimo i kada je reč o ostalim školama – izjavio je novinarima predsednik Opštine, Toplica Pintorović.

Predsednik Opštine je istakao da je veoma važno to što je OŠ „Olga Milošević“ jedina obrazovna ustanova na teritoriji Smederevske Palanke u kojoj se sprovodi  projekat  Elektronski dnevnik, čiji je cilj digitalna transformacija obrazovanja. Pintorović je zahvalio direktoru OŠ „Olga Milošević“, Darku Dimitrijeviću, i menadžmentu Kompanije DIS, i istakao da će lokalna samouprava i u buduće podržavati ovakve projekte.

Svečanosti u „Olgi“ prisustvovao je i direktor Kompanije DIS, Ivan Šulejić, koji je u kratkoj izjavi za mediji naglasio da je DIS, kao socijalno odgovorna kompanija rado izašao u susret zahtevu Škole i Opštine da opremi jednu učionicu – i da će ova kompanija nastaviti da sarađuje sa palanačkom opštinom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.