Друштво

Министар Шарчевић: ПОВРАТАК СТУДЕНАТА У ДОМОВЕ СРЕДИНОМ МАЈА

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је да ће студенти имати прилику да се већ од средине маја врате у студентске домове, који су дезинфиковани и спремни за пријем.

Шарчевић је навео да су сређени домови у Београду, Новом Саду и Крагујевцу, домови у Нишу биће спремни након првомајских празника, а затим ће се радити и на домовима у Косовској Митровици.

Он је објаснио да ће прилику за повратак у домове од половине маја имати студенти који су се пријавили за полагање испита у априлском року, који ће бити одржан крајем маја.

Онлајн настава за студенте завршава се 18. и 19. маја, с тим што је остало да се заврше блок часови вежби за одређене факултете, попут медицинског, који нису могли да се ураде онлајн, прецизирао је министар.

Шарчевић је, говорећи о томе да ли ће се испити одржавати у непосредном контакту, рекао да у нашем закону не постоји могућност полагања испита на даљину, те ће студенти испите полагати на факултетима, али уз све мере заштите.

У нашем образовном систему, како је указао, само је два одсто факултетских програма акредитовано за полагање испита на даљину, али ће стратегија развоја образовања до 2030. године предвидети да се и тај модел полагања стави на располагање.

За оне који ове године уписују факултет, за пријемни испит за сада се задржава планирани датум 22. јун, потврдио је Шарчевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.