Društvo

U junu škole otvorene za malu maturu i za đake koji žele da poprave ocene

Nastava za osnovce i srednjoškolce završava se onlajn krajem maja, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. On je dodao da će u junu škole biti otvorene da se uradi mala matura, ali i da đaci koji žele poprave ocene.

Ministar je naglasio da je školskim kalendarom u regularnim uslovima predviđeno da nastava traje do polovine juna, ali da je skraćen prolećni raspust, bilo je radnih subota, tako da će onlajn nastava biti završena ranije. On je naveo da će većini učenika ocene biti zaključene krajem maja, da će samo oni koji žele da poprave ocenu imati mogućnost da to urade u junu u školama.

-Nema vraćanja dece u učionice, nastava se završava onlajn, krajem maja. Individualni dolasci su mogući u junu da se uradi mala matura i poprave ocene – rekao je ministar Šarčević.

Dodao je da će, ukoliko epidemiološka situacija bude povolja, mala matura biti organizovana u drugoj polovini juna, da je školskim kalendarom predviđeno da to bude 17., 18. i 19. jun, ali da i to može da se pomeri.

Za nadarene učenike, koji žele da upišu specijalizovana odeljenja u gimnazijama, prijemni će biti organizovan do prve polovine juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.