KomentarSmederevska Palanka

NASILNI MIR SA (RE)KAPITULACIJOM #lojalista!

Iako gnusnije uvrede, jednih na račun drugih, građani nisu čuli u istoriji lokalnog politikanstva, pa čak i kad su u pitanju međustranački, a ne unutarstranački obračuni, pojedini imaju obraza da javno izgovore kako kod njih nema nikakvih sukoba, a ni podela. Dakle, po Peteru Milbanfireru građani su budale i umislili su sve ono izgovoreno na onoj konferenciji s #mračnjacima, a na kojoj je on lično koristio termine i fraze tipa (citiram): puč, prevrat, najtužnije scene, nije normalno, politički patuljci, povukli korene iz SPS-a (odakle je i sam), moralni kvaliteti odbornika SNS-a, sramna akcija, nemaju neke kvalitete, neostvarene – nerealne ambicije, kompleksi i lična korist.

A možda su građani potpuno ludi, pa su umislili i da je Simić iz Kazablanka-klana izgovorio da od 20. decembra #naPRDnjaci nisu na vlasti u Prljankovilu?

Ne, ipak su građani kompletni idiJoti, ako su slučajno čuli da je isti taj Simić iz Kazablanka-klana izgovorio, da će vinovnici tih događaja biti HITNO isključeni iz #naPRDnjačke stranke.

Elem, da se prisetimo šta je još taj Simić iz Kazablanka-klana rekao, a građani umislili: perfidno, ucene i pretnje, plasiranje raznih nevešto izmišljenih priča (dokumentovanih pljački, objavljenih u medijima), izvesne osobe kojima nije mesto u najstabilnijoj (!?) i najjačoj stranci, građani neće biti izevereni (!?), najavljujemo borbu… itd.

Sve u svemu, uporedimo li ono izgovoreno danas i izgovoreno na toj opskurnoj konferenciji s #mračnjacima od pre nešto više od mesec dana, zaista je skandalozno vređati građane ludorijama pojedinaca, a koji umesto izvinjenja za bezočno laganje, nerad i neSNSposobnost sada traže klicu ujedinjenja zamenom teza i prebacivanjem odgovornosti na neke druge.

Sad su im krivi građani što su čuli sve te međusobne uvrede, možda!?

Da l’ da se građani prave slepi i gluvi i na njihove rezultate?

Neće to ići baš tako, a ni lako.

Mnogi od vas će se verovatno zapitati šta stoji iza svega ovoga i otkud sve ovo?

Odgovor je i više negoli jednostavan: novi koordinator-gubernator.

Neko mi reče da im je upravo takav i bio neophodan; bahat, nekulturan, necivilizovan (brđanin); da psuje, vređa, ponižava, a i preti. Ono što će posebno iznenaditi mnoge je činjenica, da se upravo takav stavio na stranu #pobuljenika, pritom naterao #lojaliste, da za manje od ništa podržavaju #pobuljenike, a da su preostali #mračnjaci samo gunđali i to više sebi u bradu negoli javno. Šta znači „manje od ništa“? To znači, da ne samo da se niko od smenjenih neće vratiti u opštinsku zgradu, već da će morati i da podrže smenu preostalih direktora, a koji su postavljeni u periodu od aprila do decembra 2016.

Kao jedinu pozitivnu stvar, a u vezi svih ovih događaja, važno je naglasiti, da su iznedrena dva prava heroja ovog unutarstranačkog ili unutarkoalicionog rata (kojeg „kao“ nije ni bilo), pošto se i to prepliće. Prvi je gdin Stojan Krstić, koji se i pored tri baj-pasa držao junački i istrpeo najbizarnije uvrede, psovke i pretnje od strane koordinatora, a drugi je Baćko od Koloniju, jer je jedini imao petlje da se suprotstavi koordinatoru i ostao dosledan svojim uverenjima.

No, pošto „rata“ nije ni bilo, po Peter Milbanfireru, vreme je da potražimo i mnogo realnije heroje, a to su ovi mladi ljudi među #pobuljenicima, koji su za nepuna dva meseca pokucali na sva vrata, kako su i obećali, ne bi li nadoknadili sve ono propušteno u 7 meseci režima #lojalista.

Pomenuću samo neka od tih „vrata“: ministar Antić – Ministarstvo za rudarstvo i energetiku (u vezi dugova za struju), ministarka Brnabić – Ministarstvo za upravu i lokalnu samoupravu (u vezi prekobrojno zaposlenih, vodovoda itd.), direktor EPS-a (u vezi dugova za struju: otpisa i reprograma), ministar Vujović – Ministarstvo finansija (u vezi finansijske podrške socijalnom programu za radnike), JIE Inženjering (u vezi izrade projekta za rekonstrukciju vodovodne mreže)… itd.

Da li bi u ovim rezultatima rada trebalo potražiti i razloge za kapitulaciju #lojalista? Nažalost, ne.

Ipak je u pitanju koordinator, a i izbori.

 

(Preuzeto: Ataman Zaglibljanski)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.