Smederevska Palanka

Rukovodstvo Opštine Smederevska Palanka na razgovorima u tri ministarstva

U Ministarstvu finansija Vlade Republike Srbije održan je objedinjeni sastanak predstavnika Ministarstva finansija i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sa rukovodstvom Opštine Smederevska Palanka koje je predvodio predsednik Toplica Pintorović.

Tema ovog sastanka je bila teška finansijska situacija u Opštini Smederevska Palanka i javnim preduzećima i ustanovama, kao i mehanizmi za rešavanje aktuelnih problema.

Takođe, delegacija iz Smederevske Palanke primljena je i od strane ministra Aleksandra Antića, u Ministarstvu rudarstva i energetike, radi razgovora o iznalaženju načina za rešavanje problema dugovanja opštine i javnih preduzeća i ustanova za utrošenu električnu energiju.

U vezi sa ovim posetama konferenciju za medije odrržao je predsednik Opštine Toplica Pintorović koji je obavestio javnost o aktivnostima lokalne samouprave i ostvarenim dogovorima. Predsednik Pintorović istakao je da je neophodno prvo utvrditi tačne iznose dugovanja lokalne samouprave po svim osnovama, radi čega je formirana stručna komisija, a potom će podaci biti dostavljeni nadležnim ministarstvima.

-Postoje problemi koje ne možemo mi sami da rešimo i za koje nam je neophodna saradnja i pomoć Vlade Republike Srbije – naglasio je Pintorović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.