Крагујевац

Додељене Светосавске награде

Поводом обележавања Светог Саве крагујевачки Универзитет је по први пут доделио Светосавске награде. Добитник награде за животно дело је Видан Папић, редовни професор Филолошко уметничког факултета, док је награду за изузетна постигнућа добио Миломир Гашић, редовни професор Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву.

Одлуку о добитницима Светосавских награда донео је Сенат Универзитета, а изабранима је награде уручио проректор за науку проф. др Драган Бошковић.

На Светосавској академији додељене су и стипендије за најбоље студенте крагујевачког Универзитета. Фондација за стипендирање одлучила је да стипендију добије најбољи студент на сваком од 12 факултета, уз изузетак да је двоје студената са ФИЛУМ-а добило стипендију, један из области филологије, а други са поља уметности.

Стипендије су додељене студентима завршних година академских и интегрисаних академских студија, а епитет најбољег понео је Никола Милосављевић, студент четврте године Правног факултета у Крагујевцу са просечном оценом 10,00.

 

(Преузето: PRESSEK)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.