Kultura

Koncert dua „Astrum“ u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci

1Osnovna škola „Radomir Lazić“ u Azanji, koja obeležava 165 godina postojanja, i Narodni muzej u Smederevskoj Palanci, koji obeležava 50 godina postojanja, organizovali su koncert učenika MŠ „Kosta Manojlović“ iz Zemuna.

Na koncertu su nastupili Jelena Keljać, učenica II razreda,  i Aleksa Mirković, učenik IV razreda, koji čine i duo „Astrum“. Ovo dvoje talentovanih harmonikaša, osvajači mnogobrojnih priznanja na domaćim i međunarodnim festivalima, su u klasi mr Danijele Rakić.

Na početku koncerta mnogobrojnoj publici su se, ispred organizatora, obratili Stevan Martinović, direktor Narodnog muzeja, i Damir S. Živković, ispred OŠ „Radomir Lazić“. Na repertoaru su bila dela pretežno ruskih kompozitora: Sviridova, Ribalkina, Maligina i Pribilova, ali i dela J.S. Baha i Skarlatija.

Jelena i Aleksa se pripremaju za međunarodno bijenale u ruskom gradu Belgorodu, koji će biti održan u drugoj polovini maja meseca. Muzej i Škola i svi prisutni su im poželeli srećan put i uspeh na takmičenju uz obećanje organizacije još jednog koncerta kada se budu vratili iz Rusije.

 

D. Ž.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.