KulturaSmederevska Palanka

Prolećna izložba Društva likovnih stvaralaca „Vuksan“: UVEK NEŠTO NOVO

IMG_2313-Pred publikom je 27 radova 16 autora

 

Društvo likovnih stvaralaca „Vuksan“ priredilo je u Galeriji moderne umetnosti Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci svoju tradicionalnu Prolećnu izložbu. Sa ovim kulturnih događajem srećno se poklapa i 25. godišnjica osnivanja ove likovne družine.

Svih proteklih godina mahom su izlagali u istom prostoru pokazujući, kako je to uočila kustos Slavenka Čišić Urošević otvarajući izložbu, uvek nešto novo. Bilo je uvek i novih stvaralaca, koji su svoj slikarski dar iskazivali u različitim likovnim tehnikama.

IMG_2310-Svaka vaša izložba je bila na svoj način posebna – obratila se „vuksanovcima“ Slavenka Čišić Urošević.- Takva je i ova koja se upravo nalazi pred publikom. Ovde imamo 16 izlagača sa 27 radova. Primetila sam da DLS „Vuksan“ ima i novog člana, Aleksandru Kocić, istoričarku umetnosti, koja lepo slika.

DLS  stvaralaca „Vuksan“ za dve i po decenije trajanja, rada i izlaganja, još je bez „krova nad glavom.“ Svi napori da dođu do sopstvenog prostora i kolektivne adrese, još nisu urodili plodom. Društvo opstojava „o svom ruvu i kruu“. Dokle?

D.J.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.