Kultura

Sajam knjiga u Smederevskoj Palanci: MANIFESTACIJU OTVORIO PREDSEDNIK OPŠTINE TOPLICA PINTOROVIĆ

-Ovo je samo jedan od načina da knjigu približimo čitaocu – ističe vršilac dužnosti  direktora Narodne biblioteke Irena Popović

 

Narodna biblioteka „Milutin Srećković“, u saradnji sa Osnovnom školom „Olga Milošević“, organizovala je prvi Sajam knjiga. Otvorio ga je predsednik Opštine Smederevska Palanka Toplica Pintorović. Zahvalivši se kolektivu Biblioteke, rekao je da je ova manifestacija velika čast za grad, opštinu i kulturu uopšte.

-Iskreno se nadam, štaviše uveren sam, da će se u narednim godinama nastaviti ova aktivnost – kazao je Pintorović.- Jedna od dužnosti naše Narodne biblioteke i njenog direktora je da ovakav Sajam, u još većem obimu, organizuje i iduće godine. U ovom veku, u eri informatike, knjiga nema ulogu koju je nekad imala, pa smo ovaj Sajam i organizovali zato da knjiga ima misiju kao i ranije.

Vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke „Milutin Srećković“, Irena Popović, pozdravljajući izlagače, pisce i posetioce sajma, među kojima je bilo najviše đaka, istakla je da je ideju za ovako nešto zdušno podržala Osnovna škola „Olga Milošević“, njen direktor Darko Dimitrijević i nastavnički kolektiv.

-Mnogi ljudi, koji vole knjigu, danas nisu u situaciji da posećuju Sajam knjiga u Beogradu, pa smo došli na ideju da im izdavačku produkciju približimo na ovaj način – kazala je Irena Popović.-Nadam se da će ovo biti samo početak divnog druženja knjigoljubaca s knjigom.

Na Sajmu u fiskulturnoj dvorani OŠ „Olga Milošević“ svoja izdanja izložili su JRJ (Novi Beograd),  Književni klub „21“ ( Smederevska Palanka ), Izdavačka delatnost Narodne biblioteke „Milutin Srećković“, „Beoknjiga“ (Beograd) i palanački „Optimum“. Izloženi su  i naslovi drugih izdavačkih kuća, kao što su „Vulkan“, „Laguna“, „Prometej“ i dr.

D. Janojlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.