Smederevska Palanka

Sud vratio mandat nezakonito smenjenoj direktorki Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci

Bivša direktorka Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci, dr Jasmina Stojković, prema pravosnažnoj presudi Višeg suda u Smederevu, smenjena je protivzakonito. U presudi je navedeno i da se ona vrati na radno mesto direktora ove zdravstvene ustanove, a u novom sudskom postupku biće određena i novčana nadoknada za štetu koju je pretrpela zbog nezakonite smene.

Dr Jasmina Stojković smenjena je odlukom većine odbornika u palanačkoj Skupštini opštine čiji je predsednik tada bio Vladan Vuković.

Ovakvom, ishitrenom i nezakonitom, odlukom bivši opštinski funkcioneri su prouzrokovali novi izdatak za „mršavi“ palanački budžet, a ima još slučajeva nezakonite smene bivših direktora u javnom sektoru, koji su takođe podneli tužbe, pa će šteta biti još veća.

-Da bi se neko smenio sa funkcije postoji procedura koja mora da se sprovede da bi sve bilo po zakonu. Kod nas je normalno da svaka nova vlast smenjuje prethodne direktore i postavlja svoje ljude, ali to mora da se obavi po zakonu, što ovde nije bio slučaj. Većina tako smenjenih direktora je podnela tužbe i biće to ogroman teret za opštinski budžet. Potrebno je uvesti odgovornost za funkcionere koji svojim pogrešnim odlukama nanose štetu – ističe pravnik koga smo konsultovali.

Podsećamo, Vladan Vuković i cela garnitura opštinskih funkcionera, na čelu sa predsednikom Opštine Petrom Milićem, smenjena je na sednici Skupštine opštine 16. decembra prošle godine i to od strane odbornika vladajuće koalicije, a da li će neko i snositi odgovornost zbog ovakvih ili sličnih radnji koje nanose štetu budžetu, odnosno koštaju sve građane Smederevske Palanke – videćemo.

Kako nezvanično saznajemo, dr Jasmina Stojković, i pored presude u svoju korist, ne planira da se vraća na dužnost direktora Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.