Смедеревска Паланка

Суд вратио мандат незаконито смењеној директорки Дома здравља у Смедеревској Паланци

Бивша директорка Дома здравља у Смедеревској Паланци, др Јасмина Стојковић, према правоснажној пресуди Вишег суда у Смедереву, смењена је противзаконито. У пресуди је наведено и да се она врати на радно место директора ове здравствене установе, а у новом судском поступку биће одређена и новчана надокнада за штету коју је претрпела због незаконите смене.

Др Јасмина Стојковић смењена је одлуком већине одборника у паланачкој Скупштини општине чији је председник тада био Владан Вуковић.

Оваквом, исхитреном и незаконитом, одлуком бивши општински функционери су проузроковали нови издатак за „мршави“ паланачки буџет, а има још случајева незаконите смене бивших директора у јавном сектору, који су такође поднели тужбе, па ће штета бити још већа.

-Да би се неко сменио са функције постоји процедура која мора да се спроведе да би све било по закону. Код нас је нормално да свака нова власт смењује претходне директоре и поставља своје људе, али то мора да се обави по закону, што овде није био случај. Већина тако смењених директора је поднела тужбе и биће то огроман терет за општински буџет. Потребно је увести одговорност за функционере који својим погрешним одлукама наносе штету – истиче правник кога смо консултовали.

Подсећамо, Владан Вуковић и цела гарнитура општинских функционера, на челу са председником Општине Петром Милићем, смењена је на седници Скупштине општине 16. децембра прошле године и то од стране одборника владајуће коалиције, а да ли ће неко и сносити одговорност због оваквих или сличних радњи које наносе штету буџету, односно коштају све грађане Смедеревске Паланке – видећемо.

Како незванично сазнајемо, др Јасмина Стојковић, и поред пресуде у своју корист, не планира да се враћа на дужност директора Дома здравља у Смедеревској Паланци.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.