Politika

Održana Osma sednica SO Smederevska Palanka: USVOJEN REBALANS BUDžETA

Za novog Javnog pravobranioca izabran je poznati advokat Zoran Stojkovac

 

U Velikoj sali SO u Smederevskoj Palanci održana je Osma sednica Skupštine opštine koja je imala 73 tačke dnevnog reda. Ovom sednicom predsedavao je predsednik SO Smederevska Palanka, Nikola Vučen, koji je imao stabilnu većinu, do 33 od 48 prisutnih odbornika, koji su tokom sedmočasovnog rada usvojili sve predviđene tačke dnevnog reda.

Između ostalog, prihvaćena je odluka o rebalansu budžeta, koji je uvećan za oko 30 miliona dinara, a deo tog novca lokalna samouprava je, prema Zakonu o javnom informisanju, opredelila za sufinansiranje rada sredstava javnog informisanja. Tako su palanački mediji, posle sramne odluke prethodnog rukovodstva, koje su oličavali Petar Milić, Vladan Vuković i Radoslav Simić, da se ukine njihovo sufinansiranje, ponovo u prilici da normalizuju svoj rad u interesu građana Smederevske Palanke.

U daljem toku sednice izmenjeni su statuti u pojedinim javnim preduzećima, a za novog Javnog pravobranioca, umesto Borisa Pavlovića, izabran je poznati advokat Zoran Stojkovac.

Za vršioca dužnosti direktora Gradske apoteke „Zdravlje“ postavljena je Jasmina Golubović, umesto Vesne Manojlović, novi v.d. direktora Arhiva „Veroslava Veljašević“ je  Srđan Čelić, umesto Miodraga Nikolića.

Za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad postavljena je Dobrila Živković, a novi likvidacioni upravnik JKP „Mikulja“ je Slavoljub Milić.

Na ovoj sednici Skupštine opštine izabrani su i novi članovi u upravnim i nadzornim odborima javnih preduzeća i ustanova, komisijama, savetima, školskim odborima i savetima roditelja obrazovnih ustanova, a odobrena je i raspodela budžetskih sredstava za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, izmenja odluka o lokalnim komunalnim taksama i o obrazovanju Saveta MZ, koji će imati manji broj članova.

Utvrđena je ekonomska cena boravka dece u vrtićima PU „Čika Jova Zmaj“, koja će biti 4.722 dinara i 4.294 dinara za pripremne grupe predškolaca i usvojena je odluka o Mreži objekata, vaspitnih grupa i broja dece u ovoj ustanovi za tekuću i narednu radnu godinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.