Политика

Одржана Осма седница СО Смедеревска Паланка: УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА

За новог Јавног правобраниоца изабран је познати адвокат Зоран Стојковац

 

У Великој сали СО у Смедеревској Паланци одржана је Осма седница Скупштине општине која је имала 73 тачке дневног реда. Овом седницом председавао је председник СО Смедеревска Паланка, Никола Вучен, који је имао стабилну већину, до 33 од 48 присутних одборника, који су током седмочасовног рада усвојили све предвиђене тачке дневног реда.

Између осталог, прихваћена је одлука о ребалансу буџета, који је увећан за око 30 милиона динара, а део тог новца локална самоуправа је, према Закону о јавном информисању, определила за суфинансирање рада средстава јавног информисања. Тако су паланачки медији, после срамне одлуке претходног руководства, које су оличавали Петар Милић, Владан Вуковић и Радослав Симић, да се укине њихово суфинансирање, поново у прилици да нормализују свој рад у интересу грађана Смедеревске Паланке.

У даљем току седнице измењени су статути у појединим јавним предузећима, а за новог Јавног правобраниоца, уместо Бориса Павловића, изабран је познати адвокат Зоран Стојковац.

За вршиоца дужности директора Градске апотеке „Здравље“ постављена је Јасмина Голубовић, уместо Весне Манојловић, нови в.д. директора Архива „Верослава Вељашевић“ је  Срђан Челић, уместо Миодрага Николића.

За вршиоца дужности директора Центра за социјални рад постављена је Добрила Живковић, а нови ликвидациони управник ЈКП „Микуља“ је Славољуб Милић.

На овој седници Скупштине општине изабрани су и нови чланови у управним и надзорним одборима јавних предузећа и установа, комисијама, саветима, школским одборима и саветима родитеља образовних установа, а одобрена је и расподела буџетских средстава за пољопривреду и заштиту животне средине, измења одлука о локалним комуналним таксама и о образовању Савета МЗ, који ће имати мањи број чланова.

Утврђена је економска цена боравка деце у вртићима ПУ „Чика Јова Змај“, која ће бити 4.722 динара и 4.294 динара за припремне групе предшколаца и усвојена је одлука о Мрежи објеката, васпитних група и броја деце у овој установи за текућу и наредну радну годину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.