Смедерево

ПУ Смедерево: РАСВЕТЉЕНО РАЗБОЈНИШТВО, УХАПШЕНИ ПОЧИНИОЦИ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, интензивним оперативним радом, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, расветлили су разбојништва у једној банци и пословници „Поште Србије“ и ухапсили Ж. С. (37) због постојања основа сумње да је извршио ова кривична дела, као и Г. Д. (49), осумњичену да му је помогла.

Ж. С. се сумњичи да је 14. јануара ушао маскиран у експозитуру банке у центру Смедерева и, уз претњу пиштољем, од благајнице отео око 1.900.000 динара.

Такође се сумња да је 21. фебруара ушао у пословницу „Поште Србије“ у насељу Царина, представио се као радник фирме за дезинфекцију и пумпом прскао по просторији, а затим извадио пиштољ, запретио службеницима и узео око 3.100.000 динара.

Г. Д. се сумњичи да му је помогла да сакрије његов „фолксваген пасат“ који је, како се сумња, користио за разбојништва и бекство и на који је ставио украдене регистарске таблице, а који је пронађен у околини Смедерева, потпуно изгорео.

Инспектори криминалистичке полиције су у кући осумњиченог пронашли 1.870.000 динара, пиштољ и украдене регистарске таблице које је Ж. С. ставио на свој аутомобил, а које је скинуо и сакрио пре него што је, како се сумња, запалио аутомобил.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени вишем јавном тужиоцу у Смедереву.

ПУ Смедерево

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.