Velika PlanaSmederevska Palanka

Inicijativa za formiranje  Saveza  novoformiranih udruženja penzionera Podunavskog okruga: ZA RACIONALNIJE OPSLUŽIVANjE ČLANSTVA  

IMG_2085-Ovo što radimo zasnovano je na zakonskim rešenjima –istakao predsednik Ujedinjenih penzionera Smederevske Palanke Svetislav Petrović

 

U Udruženju ujedinjenih  penzionera u Smederevskoj Palanci održan je inicijativni sastanak za formiranje Saveza novoformiranih udruženja penzionera na nivou Podunavskog okruga, koji obuhvata područje tri opštine. Predsednik Svetislav Petrović, obrazlažući inicijativu, napomenuo je da su sada u akciji  udruženja iz Smederevske Palanke i Velike Plane, a očekuje se i uključenje penzionerske organizacije Smedereva.

-To što radimo zasnovano je na zakonu, koji kaže da udruženja  mogu da se formiraju u razne saveze, kao forme organizovanja i delovanja radi bolje saradnje, druženja i uspešnijeg sprovođenja svojih akcija – dodao je Petrović.- Ovo je način i da se racionalnije opslužuje članstvo, organizuju zajedničke ekskurzije i sprovode druge aktivnosti. Nas i našu inicijativu osporavaju oni koji  su godinama bili privilegovani da vode opštinske organizacije penzionera. Potreba da se formira Savez je itekako opravdana, a konkurencija nikad nije suvišna, pa je ovo što radimo i zašta se zalažemo u najširem interesu penzionera.

Petrović je predočio da su formirana nova Udruženja penzionera u Azanji i Kusatku, uz napomenu da je za kratko vreme značajno porastao broj članova. Samo je  Udruženje ujedinjenih penzionera u Smederevskoj Palanci u jednom mandatnom periodu okupilo   1000 članova. Takav porast članstva obrazložio je time što su ljudi prepoznali potrebu da se povezuju  tamo gde će najbrže i najpovoljnije zadovoljavati svoje potrebe i interese.

-Naša aktivnost zasniva se na volonterskoj osnovi – podvukao je Petrović. – Mi smo čak formirali Fond donatora iz redova penzionera. Svakog meseca u taj fond izdvajamo po 200-300 dinara da bismo lakše i brže razvijali svoje aktivnosti. Sama ta činjenica nas legitimiše ko smo i šta smo.

Incijativnom skupu,koji je održan u Smederevskoj Palanci, pored   domaćina, odazvali su se penzioneri Velike Plane i Kusatka kao i predstavnici Udruženja penzionera vojnih starešina Smederevske Palanke i Velike Plane.

D. J.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.