Smederevska Palanka

Konferencija za medije povodom obeležavanja Dana opštine Smederevska Palanka: BOGAT I RAZNOVRSTAN KULTURNI, ZABAVNI I SPORTSKI PROGRAM  

U Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program obeležavanja Dana Opštine koji počinje 13. i traje do 17. juna.

Konferenciju je otvorio i vodio predsednik Opštine, Toplica Pintorović, a o predstojećoj manifestaciji, koja će prvi put imati višednevni veoma bogat i raznovrstan kulturni, zabavni i sportski program, govorili su i direktor Narodnog muzeja Stevan Martinović, direktor Centra za razvoj sporta i amaterizma u sportu Filip Eftoski, direktorka Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ Gordana Janojlić i direktor Kulturnog centra Dragan Isailović.

Program počinje u Gradskom pozorištu 13. juna u 20 časova, predstavom „Laži me“ u kojoj glavne uloge igraju Aleksandar Dunić i Sandra Bugarski.

U Narodnom muzeju 14. juna u 19 časova biće otvorena izložba slika „Palanka u ramovima“  koja predstavlja zbirku slika koje su vlasništvo Opštine i Narodnog muzeja.

Deca iz Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ 15. juna u 18 časova na Trgu kog fontane prirediće performans „Dan bez TV-a i NET-a“.

Centrala manifestacija obeležavanja Dana opštine održaće se u Gradskom pozorištu 16. juna, a program počinje u 12 časova prikazivanjem odlomka iz predstave „Karađorđe, koje kude“ u izvođenju Ivana Vučkovića, u 12,30 časova je koncert Baletskog studija „Arabesk“, da bi u 18 časova počela Svečana akademija u okviru koje nastupaju  i „Srbski pravoslavni pojci” i Vesna Stanković, glumica Jugoslovensko dramskog pozorišta.

Poslednji dan programa obeležavanja Dana opštine Smederevska Palanka, 17. jun,  rezervisan je za sportske aktivnosti u organizaciji Centra za razvoj sporta. Najmlađi sportisti nastupaće u različitim sportovima i to u centru grada od 9 do 16 časova.

Obraćajući se medijima i građanima predsednik Opštine Toplica Pintorović istakao je da je ovo prvi put da se Dan opštine Smederevska Palanka obeležava kroz više kulturnih, obrazovnih i sportskih manifestacija i da će se ova praksa nastaviti i narednih godina. On je pozvao sve građane da prisustvuju najavljenim programima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.