Smederevska Palanka

ODRŽAN „OLIMPIJSKI KARNEVAL“ U SMEDEREVSKOJ PALANCI

IMG_6218U susret Olimpijskim igrama, koje će se održati u periodu od 5. do 21. avgusta u Rio de Žaneiru, Vojvođanska banka i Olimpijski komitet Srbije, uz podršku Opštine Smederevska Palanka, organizovali su „Olimpijski karneval“, kojem je prisustvovao i „Srećko“, maskota Olimpijskog tima Srbije.

Građani su imali priliku da vide samba plesačice i kapueriste – izvođače tradicionalne brazilske veštine koja je kombinacija sporta i plesa, a održano je i takmičenje za učenike osnovnih škola. Pobednička škola „Radomir Lazić“ ušla je u uži izbor za glavnu nagradu u vrednosti od 100.000 dinara, koju dodeljuje Vojvođanska banka. Karnevalu su prisustvovala i deca sa smetnjama u razvoju iz ustanove „Puž“.

-Danas smo u Smederevsku Palanku doneli karnevalsku atmosferu, koja je simbol Rija, domaćina Olimpijade. „Olimpijski karneval“ je prilika se građani Srbije okupe i zajedno podrže naše sportiste za ovo važno takmičenje, koje svi s nestrpljenjem očekujemo. Posebnu pažnju smo posvetili najmlađima, budući da je sastavni deo „Olimpijskog karnevala“ takmičenje, koje će pobedničkoj školi doneti nove sportske pobednicka ekipa - S.Palankarekvizite – izjavila je Jelena Miloradović, direktor filijale Vojvođanske banke u Smederevskoj Palanci.

Nikola Vučen, zamenik predsednika Opštine Smederevska Palanka, pozdravio je sve prisutne i zahvalio im se na dolasku.

-Ova manifestacija je od velikog značaja za naš grad, a nama je posebna čast i zadovoljstvo što smo na ovaj način pokazali koliko bodrimo naš Olimpijski tim – kazao je Vučen.

Ispred Olimpijskog komiteta Srbije, okupljenim građanima se obratio Srđan Šabanović, koordinator za realizaciju programa Rio 2016.

-Zahvaljujem se svima koji su danas došli i Vojvođanskoj banci. Ta podrška našim sportistima, koji su u finalu priprema za Olimpijadu, puno znači – rekao je Šabanović.

naslovnaInače, Smederevska Palanka je osmi po redu grad Srbije u kojem je održan „Olimpijski karneval”. Ova manifestacija je prethodno održana u Bajinoj Bašti, Bečeju, Ivanjici, Pirotu, Šapcu, Vranju i Zrenjaninu. U svakom od ovih gradova organizovana su takmičenja za osnovce, a za pobedničku školu, na nivou svih gradova, predviđena je nagrada u sportskoj opremi u vrednosti od 100.000 dinara.

Vojvođanska banka je već četvrti olimpijski ciklus za redom zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije, a manifestacija „Olimpijski karneval“ je jedna u nizu aktivnosti koje realizuje u cilju podrške sportu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.