Smederevska Palanka

U sali OŠ „Vuk Karadžić“ održan Olimpijski karneval: PRAZNIK IGRE I SPORTA

IMG_9680Zbog preteće kiše, Olimpijski karneval održan je u sportskoj hali Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Smederevskoj Palanci.

Sve ostalo bilo je kao što je i najavljeno: brazilski plesovi, splet plesa i sporta (capueria) u kojoj su učestvovala deca osnovnoškolskog uzrasta, učeći karnevalski ritam grada koji će biti domaćin Olimpijskih igara u avgustu 2016.

Neposredno pre početka, odgovarajući na pitanje novinara – šta ova manifestacija znači za Smederevsku Palanku, predsednik Opštine, Petar Milić je odgovorio:

– Znači, pre svega, da nismo zaboravljeni, na kulturnom, na sportskom planu. Pored svih problema koje imamo, ovo je jedan lep gest Olimpijskog komiteta Srbije. Uložen je značajan trud, i treba zahvaliti organizatorima, ali i sponzorima, kao što je Vojvođanska banka – izjavio je predsednik Opštine, dodavši da je cilj manifestacije, pre svega, popularizacija sporta.

IMG_9707U prigodnoj ceremoniji svečanog otvaranja, takmičarima, i više nego brojnoj publici, najpre se, u ime lokalne samouprave, obratio zamenik predsednika Skupštine opštine, Nikola Vučen:

– Zdravo drugari, velika je čast i zadovoljstvo da ste svi danas na ovom mestu. Velika je čast, takođe, da danas možemo da ugostimo Olimpijski komitet Srbije. Ova manifestacija je takmičarskog karaktera, i mi ćemo danas imati pobednika. Taj pobednik biće jedna od naših škola. Međutim, mi smo danas svi pobednici, jer nas ima u ovolikom broju.

Sve prisutne potom je pozdravila i Jelena Miloradović, direktor filijale Vojvođanske banke u Smederevskoj Palanci:

– Dragi sugrađani, posebno vi najmlađi, želim vam dobrodošlicu na Olimpijski karneval u Smederevskoj Palanci. Zahvaljujem vam na izuzetnom odzivu i prisustvu. „Vojvođanska banka“ već šesnaest godina za redom pruža podršku olimpijskom timu, a IMG_9724kako je ove godine zemlja domaćin Olimpijskih igara Brazil, nama je zadovoljstvo da deo brazilske atmosfere prebacimo i u Smederevsku Palanku, uz pomoć muzičara i plesača iz Centra građanske kulture. Smederevska Palanka je osmi, od devet gradova u kojima se organizuje Olimpijski karneval, a pored podrške olimpijskom timu želimo da propagiramo zdrav način života i timski duh. I zato želim da se danas lepo zabavimo i lepo družimo. I puno uspeha u takmičenju – izjavila je Jelena Miloradović.

Pre početka takmičenja, mnogobrojni skup pozdravio je i Srđan Šabanović, član Olimpijskog komiteta Srbije, koji se zahvalio predstavnicima lokalne samouprave i „Vojvođanskoj banci“, i dodao kako je svrha ove manifestacije da svi zajedno uložimo energiju, kako bi bio pružen podstrek našim sportistima koji za pedesetak dana odlaze u Brazil.

Dečaci i devojčice, uzrasta od prvog do četvrtog razreda, takmičili su se u savladavanju koreografije i ritma. Učestvovali su učenici osnovnih škola „Heroj Ivan Muker“, „Radomir Lazić“, „Olga Milošević“, „Heroj Radmila Šišković“ i „Vuk Karadžić“. Svaka ekipa imala je svog koreografa, i vreme od oko 45 minuta da savlada zadatu koreografiju. Prema jednoglasnoj odluci žirija, za najbolju je proglašena ekipa škole „Radomir Lazić“ iz Azanje, i oni će se, zajedno sa pobednicima iz drugih osam gradova, takmičiti za nagradu u vrednosti od 100.000 dinara (u sportskoj opremi) – dar „Vojvođanske banke“.

 

V. Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.