Smederevska Palanka

Održana 7. sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka: SMENjENOM PREDSEDNIKU OPŠTINE PETRU MILIĆU VRAĆEN ODBORNIČKI MANDAT, NOVI ŠEF VLADAJUĆE VEĆINE ANĐELA NEVENKIĆ

U Velikoj sali SO održana je 7. sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka, na kojoj su, između ostalog,  potvrđeni mandati odbornicima sa liste „Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje“, pa će se u odborničke klupe, umesto Toplice Pintorovića i Milice Despotović, koji su izabrani na najviše funkcije u lokalnoj samoupravi, vratiti smenjeni opštinski funkcioneri Petar Milić i Ivan Gajić.

Začuđuje odluka vladajuće većine da se odbornički mandat vrati Petru Miliću – umesto da se pozove na odgovornost i prijavi nadležnim organima – imajući u vidu da je posle njegove smene sa funkcije predsednika Opštine otkriveno i obelodanjeno više ozbiljnih propusta u radu kao i nanošenje štete opštinskom budžetu, a i nekoliko slučajeva koji navode na korupciju, o čemu su pisali mediji uz objavljivanje verodostojnih dokumenata. Takođe, u medijima je objavljeno, a na osnovu izvora iz lokalne samouprave, da je u sedmomesečnom periodu vladavine Petra Milića, dug Opštine Smederevska Palanka narastao za oko 800 miliona dinara, a na funkcije su postavljani, i u javnom sektoru zapošljavani, rođaci, kumovi i komšije.  Sve to su i bili razlozi da Milić bude smenjen sa mesta predsednika Opštine i to od strane onih koji su ga i izabrali…

U daljem toku sednice SO odbornici su usvojili  predlog odluke o načinu formiranja i visini cene usluge dnevnog boravka „Puž“ i doneli odluku o izmenama Statuta Centra za socijalni rad, a i o postavljenju Dobrile Živković za vršioca dužnosti direktora zbog isteka mandata prethodnom direktoru, a do raspisivanja konkursa.

Zanimljivo je da su odbornici DS-a napustili ovo skupštinsko zasedanje, što je bio razlog da odbornik Rodoljub Stanimirović napusti ovu odborničku grupu i najavi da će ubuduće nastupati kao samostalni odbornik GG „Domaćinski za Palanku“.

Značajno je istaći i da je od ove sednice SO novi šef Odborničke grupe „Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje“  Anđela Nevenkić, a njen zamenik je dr Nikola Ristić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.