Smederevska Palanka

Prigodnom svečanošću obeleženo 26 godina postojanja Opštinskog odbora Demokratske stranke u Smederevskoj Palanci: GODINE DOSLEDNOSTI  

WP_20160114_11_49_13_Pro– Građanima Palanke i članovima DS želim srećnu godišnjicu, zahvaljujem svima koji  su došli da uveličaju slavlje, i siguran sam da ćemo u aprilu u ovim prostorijama održati pobednički govor, posle republičkih i lokalnih izbora – rekao je Radoslav Milojičić Kena

 

Pre 26 godina, 14. januara, u sali Gradskog pozorišta, osnovan je opštinski ogranak Demokratske stranke u Smederevskoj Palanci. Ovim povodom, u stranačkim prostorijama Demokrata, organizovana je prigodna svečanost, kojoj su prisustvovali članovi ove stranke i predstavnici drugih političkih partija i grupa građana iz našeg grada.

Brojnim gostima obratio se šef izbornog štaba Demokratske stranke, i predsednik Opštinskog odbora palanačkih demokrata, Radoslav Milojičić Kena, koji je, između ostalog, rekao:

– Tokom ovih 26 godina, Demokratska stranka je bila dosledna, a poražavajuća je činjenica da ono za šta se DS zalagala devedesetih godina prošlog veka – da se i dan danas moramo boriti za iste te vrednosti: za slobodu medija, za slobodu govora, za slobodu mišljenja – protiv zla koje predvodi Aleksandar Vučić. I danas se borimo protiv onih, protiv kojih smo se borili i devedesetih godina, a to su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić. Kada kažem da je Demokratska stranka svih 26 godina ostala dosledna, to znači da smo se mi i devedesete godine zalagali za ulazak u Evropsku uniju, a Vučić za granice Karlobag – Karlovac – Ogulin  – Virovitica; dok smo se mi zalagali da se sukobi u bivšim jugoslovenskim republikama rešavaju mirno, za zelenim stolom, Vučić je vitlao automatskom puškom po Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj i pozivao da se za jednog Srbina ubije 100 Muslimana.

Milojičić je istakao da je dobro što u Smederevskoj Palanaci SNS nije na vlasti, a zatim je govorio i o predstojećim izborima:

– Vidimo da se vođa probudio. Izgleda da je odlučio da imamo i parlamentarne izbore ove godine. Ja ga pozivam da ih raspiše, ako je toliko hrabar, a siguran sam da će proći kao i dosadašnji vlastodršci koji su raspisivali prevremene parlamentarne izbore i te izbore izgubili. Bio bih najponosniji da je Aleksandar Vučić najbolji premijer u istoriji Srbije, zato što imam dete koje živi u ovoj zemlji, zato što svi mi živimo u ovoj zemlji. Na žalost građana, ovo je najgori premijer u istoriji Srbije, i jedino Demokratska stranka može da kaže: „Stop“. Jedini smo mi rekli „stop“ devedesetih, jedini smo rekli „stop“ dvehiljadite, i jedino Demokratska stranka ima snage i hrabrosti da kaže „stop“ dvehiljade šesnaeste godine.

Milojičić je potom podsetio da je zahvaljući Srpskoj naprednoj stranci građanima u Smederevskoj Palanci šest meseci bila uskraćivana ulična rasveta, i da je SNS odgovoran za to što u našem gradu nisu realizovane neke velike investicije:

– Nadam se da se u budućnosti novac u Srbiji neće deliti po partijskoj liniji, tako da Jagodina, Kragujevac i još neki gradovi dobiju 31. decembra preko 300 miliona dinara, a opštine koje nisu politički podobne jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Milojičić je podsetio da je Srbija zadužena 10 milijardi evra više nego što je to bila 2012. godine, da su građanima smanjene plate i penzije, i da je život u Srbiji mnogo teži nego što je bio.

DSC00716Na kraju, Milojičić je zahvalio koalicionim pertnerima Demokratske stranke, Socijalističkoj partiji Srbije, Grupi građana „Domaćinski“, Liberalno-demokratskoj partiji, Srpskom pokretu obnove, Novoj Srbiji i svima koji učestvuju u radu organa lokalne samouprave – na saradnji, ističući da je pomenuta koalicija, u izuzetno nepovoljnim uslovima, uspela da se izbori sa poplavama, da započne veliki projekat komasacije poljoprivrednog zemljišta, realizuje brojne infrastrukturne projekte, i obezbedi uslove za realizaciju velikih investicija, poput izgradnje fabrike vode (u vrednosti od jedanaest i po miliona evra), i regulaciju lokalnih vodotokova, u cilju zaštite od bujičnih voda.

Milojičić je svoj prigodni govor završio nadom da će u aprilu u prostorijama DS biti proslavljena pobeda, i na republičkim i na lokalnim izborima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.