Смедеревска Паланка

Саопштење новинара паланачких редакција

На састанку новинара паланачких редакција, одржаном у уторак 17. јануара 2017. године, одлучено је да се због катастрофалног односа према локалним медијима од стране бившег руководства Општине Смедеревска Паланка и њихових најближих сарадника, који су смењени на седници Скупштине општине 16. децембра 2016. године, бојкотују сви њихови јавни наступи у наредном периоду.

Новинари паланачких редакција сагласни су да неће извештавати ни са једног јавног догађаја у организацији ове политичке групације.

Поменута политичка групација, у периоду док је вршила власт у Општини Смедеревска Паланка, није остварила никакву сарадњу са локалним медијима, одржавала је затворене седнице и супротно Закону о јавном информисању прекинула суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса у области јавног информисања и тиме отежала или потпуно онемогућила информисања грађана.

Новинари паланачких редакција исказали су колегијалну солидарност према колегама које су биле изложене вербалним нападима и притисцима, а такође и изразили протест због повремених вербалних напада на новинаре од стране појединаца, учесника у политичком животу, и позивају надлежне органе да у таквим и сличним ситуацијама, адекватно реагују, сагласно Закону и недавном договору који су постигли медијска удружења, надлежна министарства, полиција и тужилаштво.

 

Недељник, Нова Јасеница, Шумадијске вести, Паланка данас, Паланачке новине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.