Smederevska Palanka

Saopštenje novinara palanačkih redakcija

Na sastanku novinara palanačkih redakcija, održanom u utorak 17. januara 2017. godine, odlučeno je da se zbog katastrofalnog odnosa prema lokalnim medijima od strane bivšeg rukovodstva Opštine Smederevska Palanka i njihovih najbližih saradnika, koji su smenjeni na sednici Skupštine opštine 16. decembra 2016. godine, bojkotuju svi njihovi javni nastupi u narednom periodu.

Novinari palanačkih redakcija saglasni su da neće izveštavati ni sa jednog javnog događaja u organizaciji ove političke grupacije.

Pomenuta politička grupacija, u periodu dok je vršila vlast u Opštini Smederevska Palanka, nije ostvarila nikakvu saradnju sa lokalnim medijima, održavala je zatvorene sednice i suprotno Zakonu o javnom informisanju prekinula sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa u oblasti javnog informisanja i time otežala ili potpuno onemogućila informisanja građana.

Novinari palanačkih redakcija iskazali su kolegijalnu solidarnost prema kolegama koje su bile izložene verbalnim napadima i pritiscima, a takođe i izrazili protest zbog povremenih verbalnih napada na novinare od strane pojedinaca, učesnika u političkom životu, i pozivaju nadležne organe da u takvim i sličnim situacijama, adekvatno reaguju, saglasno Zakonu i nedavnom dogovoru koji su postigli medijska udruženja, nadležna ministarstva, policija i tužilaštvo.

 

Nedeljnik, Nova Jasenica, Šumadijske vesti, Palanka danas, Palanačke novine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.