Smederevska Palanka

Većina zaposlenih u OB „Stefan Visoki“ očekuje papir iz Beograda o smeni direktora Bogdanovića: NA POTEZU JE MINISTAR LONČAR

IMG_5001Posle veoma neuverljive konferencije za medije na kojoj direktor OB „Stefan Visoki“, Goran Bogdanović, praktično, nije odgovorio ni na jedno značajno pitanje postavljeno u poslednjem broju „Palanačkih“, a kojim povodom je i zakazao susret sa novinarima, napeta situacija u OB „Stefan Visoki“ se nastavlja. U redakciju naših novina neprestano pristižu mejlovi, poruke i molbe zaposlenih da nastavimo sa obelodanjivanjem svih „poslovnih poteza“ direktora, jer je njegov što brži odlazak sa funkcije, kako kažu, od krucijalnog značaja za ovu ustanovu i građane Smederevske Palanke i Velike Plane.

-Niko, kao Bogdanović, nije za tako kratko vreme srušio sve što je stvarano godinama – kaže sagovornik „Palanačkih“, čiji identitet, naravno, čuvamo jer bi dobio otkaz ili bar bio premešten na „rad u podrumu“, što je omiljena kaznena mera Bogdanovića.

Da podsetimo, pored ostalih, otkaz su dobili, jedan od najboljih pravnika, magistar pravnih nauka, jer nije želeo da radi mimo zakona, kao i specijalizant hirurgije i to dok je bio na stažu u Beogradu.

-Direktor sprovodi teror u Bolnici, ljudi se sklanjaju, zabrinuti za egzistenciju – ističe naš sagovornik. – On i njegovi šefovi i sestre prisiljavaju zaposlene da se iščlanjavaju iz Sindikata. Niko za dvadeset godina nije podelio toliko otkaza i to potpuno neopravdano. U tom Urgentnom centru, koji toliko hvali, rade lekari početnici, bez iskustva i prave brojne stručne greške.

Zaposleni u OB „Stefan Visoki“ prolaze kroz težak period, očekujući da će ministar Lončar razumeti da se ovde ne radi o političkim razlozima, već o izuzetno nesposobnom direktoru koji pravi veliku štetu. Veći deo kolektiva je u iščekivanju papira iz Beograda koji će prekinuti agoniju.

Papira koji bi Bogdanovića razrešio dužnosti direktora.

U međuvremenu, našu redakciju pristigla su i saopštenja reprezentativnog Sindikata koja ćemo objaviti u autentičnom obliku:

 

GOSPODINE BOGDANOVIĆU IMALI SMO 14 MESECI VREMENA DA SE DOGOVARAMO I PREGOVARAMO, SADA JE KASNO ZA TO

 

MI SE NEĆEMO BAVITI DEMANTIMA SA VAŠE KONFERENCIJE ZA NOVINARE.

NEĆEMO NI ULAZITI U VAŠE POLITIČKE KOMBINACIJE I IGRICE, GDE STE MNOGE ZAPOSLENE PRINUDILI,UPOTREBILI I ZLOUPOTREBILI.

NA KRAJU SLIKA SA DANAŠNjE KONFERENCIJE GOVORI VIŠE OD HILjADU REČI.

NEĆEMO SE BAVITI NI TAJNOVITIM SAVETNIKOM MR ŽELjKOM BABIĆEM.

NI VAŠIM MERAMA ŠTEDNjE NA RAČUN PACIJENATA I ZAPOSLENIH.

NI VAŠIM LOŠIM ODNOSIMA SA MEDIJIMA, KAO NI UVREDAMA I GOVOROM MRŽNjE PREMA SVAKOM KO VAM SE NAĐE NA PUTU.

NEĆEMO SE BAVITI NI BROJEM ČLANOVA SINDIKATA KAO I IŠČLANjENjIMA POD PRITISKOM NEPOSREDNO PRED VAŠU DOBRO PLANIRANU KONFERENCIJU.

ALI ZATO ĆEMO SE UVEK BAVITI ZAŠTITOM ZAPOSLENIH IZ RADNOG PRAVA, POSEBNIM KOLEKTIVNIM UGOVOROM, ZAŠTITOM NA RADU, PRAVOM NA STRUČNI RAD, PLAĆANjEM ONOGA ŠTO SU ZAPOSLENI ZARADILI, SINDIKALNOM POMOĆI NAJUGROŽENIJIMA, POZAJMICAMA, POTPISIVANjU POJEDINAČNOG KOLEKTIVNOG UGOVORA U USTANOVI, ZAKONOM O RADU, ZAKONOM O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI SA SVIM NjENIM DOPUNAMA, SOCIJALNIM PROGRAMIMA, NEOPRAVDANIM I NEZAKONITIM OTKAZIMA, PRAVOM DA JE NEKO NEVIN DOK SE NE DOKAŽE SUPROTNO…..KAO I SVIM ONIM ŠTO SE TIČE OSNOVNE CIVILIZACIJSKE TEKOVINE, A TO JE ČOVEKOVO PRAVO NA RAD I MATERIJALNU EGZISTENCIJU OD ISTOG.

GOSPODINE BOGDANOVIĆU DA ZAKLjUČIMO: IMALI SMO 14 MESECI VREMENA DA SE DOGOVARAMO I PREGOVARAMO SADA JE KASNO ZA TO.  PRAVDA I ISTINA SU SPORE ALI DOSTIŽNE.

 

ODBOR POVERENIKA SINDIKATA NEZAVISNOST

OB “STEFAN VISOKI“SMED. PALANKA

 

 

SAOPŠTENjE RADNICIMA OB „STEFAN VISOKI“ SMEDEREVSKA PALANKA

 

POVODOM NAJNOVIJIH DEŠAVANjA U NAŠOJ BOLNICI, A VEZANIH ZA PRITISKE I UCENE POJEDINIH GLAVNIH SESTARA I LEKARA DA SE RADNICI OB „STEFAN VISOKI“ IZ SMEDEREVSKE PALANKE NA SILU I POD PRETNjOM OTKAZA IŠČLANjUJU IZ GSZZS „NEZAVISNOST“ OB “STEFAN VISOKI“ SA NEISTINITIM TVRDNjAMA DA SU RADNICI BOLNICE POTPISIVALI DRUGI DOPIS, A NE DOPIS VEZAN ZA POŠTOVANjE POSEBNOG KOLEKTIVNOG UGOVORA, DOSTAVLjAMO NA UVID NA OGLASNOJ TABLI OB „STEFAN VISOKI“ KOPIJU ORIGINALNOG DOPIS SA JASNIM ZAHTEVIMA KOJI SMO UPUTILI CENTRALI SINDIKATA I MINISTARSTVU ZDRAVLjA R.SRBIJE, KAO I MINISTRU LIČNO NA RUKE.

U PRILOGU DOSTAVLjAMO I KOPIJU SPISKA ZAPOSLENIH, A ČLANOVA SINDIKATA, KOJI SU SVOJIM POTPISIMA PODRŽALI OVAKAV JEDAN LEGITIMAN I ZAKONSKI ZAHTEV.

SINDIKAT NEZAVISNOST OB STEFAN VISOKI PODNEĆE KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV SVIH ONIH  KOJI SU IZNOSILI I ŠIRILI NEISTINITE TVRDNjE I PRISILjAVALI RADNIKE BOLNICE NA IŠČLANjENjE IZ SINDIKATA.

NAPOMINjEMO I TO, DA ZA OVAKVU JEDNU ODLUKU  POSTOJE JASNI I NEDVOSMISLENI DOKAZI.

DOSTAVLjENO:

-OGLASNOJ TABLI

-SVIM ODELjENjIMA OB“STEFAN VISOKI“

-CENTRALNI GSZZS „NEZAVISNOST“

-MINISTARSTVU ZDRAVLjA I MINISTRU ASS.DR Z.LONČARU LIČNO N/R

-MEDIJIMA

 

 ZA ODBOR POVERENIKA SINDIKATA „NEZAVISNOST“

OB „STEFAN VISOKI“ MILOSAV BABIĆ, GLAVNI POVERENIK

img002 img003 img004 img005 img006 img008

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.