Uncategorized

„Panasonik“ najveći izvoznik u Svilajncu

SvilajnacKompanija „Panasonik“, koja u Svilajncu ima oko 350 zaposlenih i proizvodi led rasvetu, najveći je izvoznik sa teritorije ove opštine. Čitava proizvodnja ove fabrike namenjena je izvozu, a podaci o tome su predstavljeni prilikom posete ambasadora Japana Đuići Takahare Opštini Svilajnac, koji je tokom ove posete i uručio kombinovano vozilo Komunalnom javnom preduzeću „Morava“.

Predsednik Opštine Svilajnac, Predrag Milanović, rekao je da je veoma zadovoljan odnosom menadžmenta Kompanije „Panasonik“ prema zaposlenima.

– Apelovao bih na Vladu Srbije da učini napor da se privuku i druge japanske kompanije koje bi ulagale u našoj zemlji – istakao je Milanović. – Privreda Svilajnca je u prvih osam meseci ove godine ostvarila suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni u iznosu od 29,4 miliona dolara, što je rezultat na nivou najrazvijenijih privreda u svetu. Izvezeno je robe u vrednosti od oko 33 miliona dolara, a uvoz je iznosio oko četiri miliona. U slučaju da se ovaj trend nastavi, u narednom periodu biće zabeležen još veći suficit. Najviše robe izvezeno je u Nemačku, 27,7 miliona dolara, i u Italiju 2,6 miliona dolara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.