Kultura

U Gradskom amaterskom pozorištu u Smederevskoj Palanci predstavljena nova knjiga Dragoljuba Janojlića „Bekstvo iz predvorja smrti“

U Gradskom amaterskom pozorištu održana je promocija nove knjige novinara i publiciste Dragoljuba Janojlića „Bekstvo iz predvorja smrti“, u izdanju Kulturnog centra.

Ovu knjigu Janojlić je pripremao i pisao preko 40 godina uz pomoć kazivanja dvanaest logoraša koji su preživeli golgotu po ustaškim i nemačkim kazamatima.

– Danas se sve čini  kao daleka prošlost koju bismo hteli da zaboravimo, ali mi nemamo pravo na to. Nemamo prava da zaboravimo ni jednu žrtvu fašizma, niti  zatočenike koji su pretrpeli i doživeli golgotu u nemačkim kazamatima. Ova knjiga je ugledala svetlost dana zahvaljujući razumevanju i podršci dvojice mladih ljudi, opštinskih funkcionera Nikoli Vučenu i Rodoljubu Stanimiroviću – istakao je Janojlić.   

O knjizi su govorili i akademici doktor Srboljub Živanović i doktor Dragoljub Acković, kao i istaknuti književnik Dragutin Paunić.

Program je vodio Slobodan Todorović Toki, a nastupili su i glumci Miša Bajkić, Rade Mihailović, Ivica Todorović, Dragica Vasić, Vladimir Račić, Dušica Radivojević, Aleksandra Čitaković i Aleksandra Nešić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.