Kragujevac

Deseti „Joakiminterfest“ počinje 7. oktobra

JoakiminterfestDeseti „Joakiminterfest“ otvoriće 7. oktobra predstava Šabačkog pozorišta „Kainov ožiljak“, koju je režirao Jug Radivojević, po tekstu Dejana Sojiljkovića i Vladimira Kecmanovića.

Sutradan je na programu predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke „Mrešćenje šarana“ Aleksandra Petrovića, u režiji Egona Savina, a 9. oktobra biće prikazana predstava Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice „Pukotina“ Ivane Simić-Bodrožić, Lajle Kaikčije i grupe autorki, u režiji Lajle Kaikčije.

Predstava Bena Lehmana iz Berlina, „Sećanja“, na programu je 10. oktobra, a dan kasnije biće prikazana predstava engleske književnice Nine Raine, u režiji Slavice Knežević i interpretaciji „Planet arta“ i „Egzit teatra“ iz Zagreba.

„Bitef teatar“ nastupa 12. oktobra sa predstavom Filipa Vujoševića „Život stoji, život ide dalje“, u režiji Jelene Bogavac, a 13. oktobra na programu je kragujevački Knjaževsko-srpski teatar sa  predstavom „Princip superstar (mesečari)“, koja je autorski projekat Nebojše Bradića.

Beogradsko dramsko pozorište odigraće 14. oktobra „Palilulski roman“ Branislava Nušića, u režiji Egona Savina.

Festival se završava predstavom koja je van zvanične konkurencije „Pidžama za šestoro“ Kraljevačkog pozorišta i Knjaževsko-srpskog teatra, autor teksta je Mark Kameloti, a režiser Nenad Gvozdenović.

Sve predstave počinju u 20 sati, a selektor ovogodišnjeg „Joakiminterfesta“ je Željko Jovanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.