Смедеревска Паланка

Ученици  ОШ „Олга Милошевић“ у Смедеревској Паланци на „Немејским играма“ у Грчкој: ОЖИВЉАВАЊЕ ДУХА АНТИЧКЕ ГРЧКЕ

13445305_241749682876058_3830602559855495946_n-Поред такмичења у трци на сто метара, одиграли и пригодну представу

 

Ученици Основне школе „Олга Милошевић“ у Смедеревској Паланци имали успешно учешће на „Немејским играма“ у Грчкој. За разлику од данашњих Олимпијских игара, ове су    симболично оживљавање духа античке Грчке, а недавно су одржане шести пут. Иначе, организују се сваке четврте године,  исто као и Олимпијада.

На „Немејским играма“ трчи се на сто метара и на 7,5 километара, а  учествују деца и одрасли  од три до 90 година старости. Ђаци из „Олге Милошевић“ такмичили су се у IMG_2386дисциплини  на сто метара, а победницима, као награда за постигне резултате, додељивана је „Палмина грана“.

– Пре две године била сам на конференцији за наставнике у Атини када  нас је организатор повео на излет по Пелопонезу, тако да смо се нашли и у Немеји, где сам чула много корисних информација о „Немејским играма“, те сам дошла на идеју да тамо поведемо  и наше ђаке – рекла је   Јасмина Милићевић, наставник енглеског објашњавајући како су ученици „Олге Милошевић“ доспели на то такмичење.- Правовремено сам пријавила наше учешће на „Немејским играма“ и за ту прилику припремила представу  на енглеском језику с тематиком античке Грчке. Представа је била пригодно садржаја и сасвим се уклопила у само отварање те манифестације.

Посетиоци су представу доживели веома емотивно, а ђаци из ОШ „Олга Милошевић“ своје учешће на манифестацији као нешто заиста лепо и незаборавно, поготово што је „Немејске игре“ отворио председник Грчке.

IMG_2385-Учествујући на шестим „Немејским играма“, научили смо нешто из историје античке Грчке – изнео је свој утисак са боравка у тој земљи, ученик Тодор Савић.- Ми смо се тамо такмичили у трчању на сто метара и одиграли представу, којом смо одушевили публику, таком да смо већ пет минута од почетка наступа добили аплауз. Ми смо били једини учесници који су се тамо представили мјузиклом.

Наставница Јасмина Милићевић је изразила жељу да Србија и на наредним „Немејским играма“ има своје представнике.

Д. Ј.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.