Smederevska Palanka

Učenici  OŠ „Olga Milošević“ u Smederevskoj Palanci na „Nemejskim igrama“ u Grčkoj: OŽIVLjAVANjE DUHA ANTIČKE GRČKE

13445305_241749682876058_3830602559855495946_n-Pored takmičenja u trci na sto metara, odigrali i prigodnu predstavu

 

Učenici Osnovne škole „Olga Milošević“ u Smederevskoj Palanci imali uspešno učešće na „Nemejskim igrama“ u Grčkoj. Za razliku od današnjih Olimpijskih igara, ove su    simbolično oživljavanje duha antičke Grčke, a nedavno su održane šesti put. Inače, organizuju se svake četvrte godine,  isto kao i Olimpijada.

Na „Nemejskim igrama“ trči se na sto metara i na 7,5 kilometara, a  učestvuju deca i odrasli  od tri do 90 godina starosti. Đaci iz „Olge Milošević“ takmičili su se u IMG_2386disciplini  na sto metara, a pobednicima, kao nagrada za postigne rezultate, dodeljivana je „Palmina grana“.

– Pre dve godine bila sam na konferenciji za nastavnike u Atini kada  nas je organizator poveo na izlet po Peloponezu, tako da smo se našli i u Nemeji, gde sam čula mnogo korisnih informacija o „Nemejskim igrama“, te sam došla na ideju da tamo povedemo  i naše đake – rekla je   Jasmina Milićević, nastavnik engleskog objašnjavajući kako su učenici „Olge Milošević“ dospeli na to takmičenje.- Pravovremeno sam prijavila naše učešće na „Nemejskim igrama“ i za tu priliku pripremila predstavu  na engleskom jeziku s tematikom antičke Grčke. Predstava je bila prigodno sadržaja i sasvim se uklopila u samo otvaranje te manifestacije.

Posetioci su predstavu doživeli veoma emotivno, a đaci iz OŠ „Olga Milošević“ svoje učešće na manifestaciji kao nešto zaista lepo i nezaboravno, pogotovo što je „Nemejske igre“ otvorio predsednik Grčke.

IMG_2385-Učestvujući na šestim „Nemejskim igrama“, naučili smo nešto iz istorije antičke Grčke – izneo je svoj utisak sa boravka u toj zemlji, učenik Todor Savić.- Mi smo se tamo takmičili u trčanju na sto metara i odigrali predstavu, kojom smo oduševili publiku, takom da smo već pet minuta od početka nastupa dobili aplauz. Mi smo bili jedini učesnici koji su se tamo predstavili mjuziklom.

Nastavnica Jasmina Milićević je izrazila želju da Srbija i na narednim „Nemejskim igrama“ ima svoje predstavnike.

D. J.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.