Smederevska Palanka

Uspešna saradnja Instituta Goša i Mašinskog fakulteta iz Niša: OBRAZUJU KADROVE ZA PRIVREDU

Fabrika-Gosa-300x225U Institutu Goša u toku je jedanaesti Kurs IWE i deseti IWT, koji su otpočeli u oktobru mesecu prošle godine, a završavaju se početkom maja ove godine.

Ovi kursevi organizovani su u saradnji sa Mašinskim fakultetom iz Niša i imaju 21 polaznika. Kursevi za međunarodne inženjere i tehnologe zavarivanja održavaju se prema programu i pravilima Međunarodnog instituta za zavarivanje IIW (Doc. IAB-001r4-10, Doc. IAB-252r1-11) i Evropske federacije za zavarivanje (EWF). Pripadaju jedinstvenom i sveobuhvatnom sistemu obrazovanja, obuke, kvalifikacije i sertifikovanja koji se primenjuje na pojedince i kompanije, i koji je usaglašen na svetskom nivou.

Ukupan fond časova za međunarodne inženjere zavarivanja je 441 čas, od čega je 60 časova praktične nastave. Za tehnologe ukupan fond časova je 362, od čega je 60 časova praktične obuke.

Teorijska nastava je organizovana u Institutu Goša u Beogradu, a vežbe u Institutu Goša u Smederevskoj Palanci. Polaznici kurseva su dobili udžbenički materijal neophodan za praćenje nastave i polaganje ispita, parcijalnih ispita i završnog ispita.

Predavači na kursevima su eksperti sa Mašinskog i Tehnološko-Metalurškog fakulteta u Beogradu, iz Instituta za ispitivanje materijala, Instituta Vinča, Vojno-tehničkog instituta u Beogradu, stručnjaci iz Instituta Goša i sa Mašinskog fakulteta u Nišu, kao i mnogobrojni eminentni partneri iz privrede.

 

Zorica Matić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.